-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klasikinė muzika persikėlė į naują formatą

Projekto „Vaidilos klasika“ dalyvis ir rugsėjo 21 d. vyksiančio iškilmingo sezono atidarymo svečias Petras Geniušas kartu su savo sūnumi Luku Geniušu atvirai diskusijai ir pokalbiui šiandien persikėlė į naują formatą – Vilniaus g. esančią kavinę.
Projekto „Vaidilos klasika“ dalyvis Petras Geniušas kartu su savo sūnumi Luku Geniušu atvirai diskusijai ir pokalbiui persikėlė į Vilniaus g. esančią kavinę.
Projekto „Vaidilos klasika“ dalyvis Petras Geniušas kartu su savo sūnumi Luku Geniušu atvirai diskusijai ir pokalbiui persikėlė į Vilniaus g. esančią kavinę. / Organizatorių nuotr.

Susirinkę klausytojai – meno, muzikos mylėtojai, profesoriaus studentai – su džiaugsmu atėjo pasiklausyti kaip visada įdomių pianistų minčių apie muziką, kūrybą, meną, gyvenimą ir dar daugiau. Betarpiškas ir interaktyvus pokalbis vystėsi nuo paprastų ir kasdienių menininkų įpročių, tokių kaip pavyzdžui, Luko nevalgymas ištisas valandas prieš koncertą, kadangi “kūnas tuo metu susikausto, o siela ruošiasi“ iki filosofinių pamąstymų, kas yra menas ir kada jis prasideda, atliekant kūrinį.

„Vieni atlikėjai gali groti greitai, o kiti ekspresyviai ir giliai. O jeigu gali groti ir taip, ir taip – tau jau vadinama menu,” – savo mintis dėstė P.Geniušas. Paklausus, ką pianistams reiškia „klasika 21 amžiuje“, atsakymas privertė susimąstyti ir su menu visai nesusijusią auditoriją: klasika visuomet išliks klasika,“ – sakė P.Geniušas. Kiekvienas išsilavinęs žmogus turi žinoti, kas yra klasika ir iš skirtingos didelio srauto informacijos turi gebėti atsirinkti, kas yra tikra, ir kas ne.“

Daugiau apie vykusį pokalbį ir itin atvirai kalbėjusius žinomus pianistus, bus galima paskaityti interviu formate prieš pat projekto „Vaidilos klasika“ atidarymo koncertą, kuris vyks rugsėjo 21 d. 19 val. „Vaidilos teatre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius