Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klube „Prie arbatos“ – Benas Šarka apie gyvenimą, mirtį ir teatrą

Menų spaustuvės „Infotekoje“ jau tradiciškai besiburiantis klubas „Prie arbatos“ kviečia pavasarėti su žmogumi-stichija, žmogumi-paukščiu ir gausybe kitų epitetu provokuojančiu Benu Šarka. Susitikti su juo, paklausyti ir garantuotai būti pakalbintiems kviečiame kovo 15 d., ketvirtadienį, 18 val.
Benas Šarka
Benas Šarka / "Menų spaustuvė"

Pokalbį, kurio tema „Teatras kaip pasiruošimas mirčiai“, ves teatrologė Ingrida Ragelskienė.

„Gyvenimas – negalvojimas apie gyvenimą. Tai kvėpavimas. O teatras yra neatsiejamas nuo gyvenimo“, – svarsto Benas Šarka.

„Nenumirk po mirties“: tai yra maldos eilutė iš „Kukučio baladžių“ – pirmojo Beno Šarkos spektaklio, sukurto 1988 metais. Įkvėptas dzen budistinės tylos, tarp eilučių slypinčios tiesos, noro prisiliesti prie poezijos paslapties ir absoliučios vidinės laisvės, Benas Šarka pradėjo savo teatrinį kelią.

„Legendos sklinda, kad pirmasis Beno Šarkos spektaklis buvo vienas įdomiausių kūrinių ir labai tikslių Martinaičio poezijos interpretacijų. Galima būtų teigti, kad bet kuris Šarkos spektaklio personažas ir iki šiandien atgyja būtent kaip Kukučio archetipas – kaimietis, pasimetęs mieste. Manau, tą ideologiją Benas iki šiol ir išlaiko, reaguodamas į aktualijas, fiksuodamas vartotojiškos visuomenės judesius spektaklyje „A-gu-gu“, kalbėdamas apie miestą ir jo legendas spektaklyje rusų kalba „Topor sosi“, bendraudamas su Stasiu Eidrigevičiumi jo hepeninguose, pasitelkdamas butoh šokį. Bet nuolat kvestionuojantis civilizaciją ir jos primestas normas“, – yra sakęs teatro kritikas Vaidas Jauniškis.

Kaip ir pernai, visi pokalbiai filmuojami ir dedami į internetinę erdvę – puslapį www.menufaktura.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius