Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygoje – lietuvės emigrantės požiūris į Airiją

Ketvirtadienį, 17 val., Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje (Radastų g. 2, 406 kamb.) vyks Elvyros Davainės knygos „Airija: tolima artima sala“ sutiktuvės.
Knygoje pasakojamos įvairios emigrantų, gyvenančių Airijoje, istorijos.
Knygoje pasakojamos įvairios emigrantų, gyvenančių Airijoje, istorijos. / Knygos viršelis

Žurnalistės E.Davainės knygoje surinktos istorijos atskleidžia tikrą emigrantų gyvenimą vienoje iš labiausiai lietuvių apgyventų Europos šalių – Airijoje. Pastaruosius penkerius metus pati gyvenusi ir dirbusi šioje valstybėje buvusi žurnalistė ragavo įvairių profesijų: dirbo valytoja, vaikų aukle, greito maisto restorano sumuštinių gamintoja, pardavėja, ekskliuzyvinio keturių žvaigždučių viešbučio restorano virtuvės šefo padėjėja ir didelės prekybos įmonės administratore.

„Emigracija – tai laisvė ir pinigai, darbas ir malonumai, meilė ir nuotykiai, turtas ir skurdas, liūdesys ir juokas. Ši knyga apie tai bei tuos, kurie jau gyvena ten, ir tiems, kurie dar tikisi svetur surasti laimę“, – sako knygos „Airija: tolima artima sala“ autorė.

Savo kūrinyje lietuvė nevengia aštrių vaizdų: pasakoja apie emigrantų svaiginimąsi kvaišalais ir alkoholiu, įsitraukimą į sektas, laimingas ir nelaimingas meilės istorijas. Visa tai pateikiama su ironija, nes be jos, pasak E.Davainės, išgyventi emigrantui būtų sunku.

„Airija labai panaši į Lietuvą. Ji artima plotu, gyventojų skaičiumi, giliomis katalikiškomis bei žemės ūkio tradicijomis, žaliomis ganyklomis. Tačiau ar ji lietuviams artima, ar vis dėlto tolima?“ – tiesaus atsakymo į šį klausimą autorė savo leidinyje nepateikė. Tačiau numanyti jį galima.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius