-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygos meno festivalį vainikuos paskaita apie rašto raidą, ekskursija ir dirbtuvės

Sekmadienį, Knygos meno festivalis Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda) pabaigs savo intensyvią renginių programą.
Klaipėdoje baigiamas knygos meno festivalis
Klaipėdoje baigiamas knygos meno festivalis / KKKC nuotr.

Publika kviečiama sudalyvauti paskutiniuose festivalio renginiuose – 12 val. šeimoms rengiamos meno dirbtuvės „Savo inicialų kūrimas“ su Urte Kraniauskaite.

14 val. Parodų rūmų lankytojai turės unikalią galimybę sudalyvauti ekskursijoje po parodą „Ekonomiškai neefektyvus tiražas“ su jos kuratore Aiste Kisarauskaite.

Galiausiai festivalį simboliškai apvainikuos paskaita (pranešimas / diskusija) apie rašto raidą, kurią skaitys Vilniaus dailės akademijos (VDA) Klaipėdos fakulteto lektorius Martynas Lapas.

KKKC nuotr./Knygos meno festivalis
KKKC nuotr./Knygos meno festivalis

Knygos meno festivalis šiemet: turtingesnis ir turiningesnis

Knygos meno festivalis šiemet į renginius sukvietė tiek plačiąją visuomenę, tiek ir būsimus bei esamus dizaino, grafikos lauko profesionalus. Knygos meno festivalis klaipėdiečius ir miesto svečius paragino iš arti susipažinti su knygos meniniu apipavidalinimu, patyrinėti knygas, kaip atskirus meno kūrinius. Festivalio organizatoriai džiaugiasi, kad šį kartą projektas buvo dar turiningesnis ir turtingesnis, galbūt dėl tos priežasties, palyginus su praėjusiais, sulaukė ženkliai didesnio lankytojų skaičiaus. Visa tai rodo, jog domėjimasis knyga, kaip savotiška meno forma, tebėra aktualus ir šiuolaikiniame kontekste, nepaisant skaitmenizacijos ir dirbtinio intelekto generuojamų naujų iššūkių bei galimybių.

Festivalį užbaigs paskaita apie rašto raidą

Pranešime / paskaitoje / diskusijoje „Rašto raida“ VDA lektorius M. Lapas apžvelgs bei pakalbės apie rašto ir šriftų atsiradimą nuo seniausių laikų iki šių dienų. Kaip atsirado raštas? Kaip jis kito keičiantis pasauliui, atsirandant naujoms technologijoms, kurios apvertė rašto raidą aukštyn kojomis? Pranešimo metu bus diskutuojama ir apie tai, kaip ir kokie istoriniai įvykiai lėmė rašto ir šriftų atsiradimą bei kaitą. Lektorius apžvelgs šrifto technologijas, jo kūrimo principus ir garsiausius bei įdomiausius šriftus nuo klasikos iki šių dienų.

KKKC nuotr./Knygos meno festivalis
KKKC nuotr./Knygos meno festivalis

Lekt. Martynas Lapas – VDA Klaipėdos fakulteto grafinio dizaino programos vadovas. Baigė Vilniaus dailės akademiją ir stažavosi Lahti dizaino institute („Lahti University of Applied Sciences – Institute of Design“) Suomijoje. Šiuo metu jis Klaipėdoje studentams dėsto tipografiją, grafinį dizainą, spaudos ir skaitmenines technologijas bei grafinio dizaino istoriją.

Knygos meno festivalį organizuoja Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras.

Projektą finansuoja Klaipėdos miesto savivaldybė ir Lietuvos kultūros taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius