-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokią kultūrinę programą pasiūlys šių metų olimpiada?

Artėjant Londono olimpiadai, vis intensyviau ruošiama jos kultūrinė programa. Už ją atsakinga Ruth Mackenzie teigė, jog šiuo metu yra pats darbų karštymetis.
Londono olimpiados talismanai
Londono olimpiados talismanai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Svarbiausias Olimpiados kultūrinių renginių kūrimo kriterijus yra tas, kad tai įvyktų tik vieną kartą gyvenime, rašo Guardian.co.uk. Renginių programa viešai dar nėra paskelbta – ji turėtų būti paviešinta balandžio pabaigoje. Tuomet Londono olimpiados svečiai galės įsitikinti, kokia nepamirštama šventė jų laukia.

Vis dėlto kai kurie įvyksiantys renginiai jau yra žinomi. Tai – Pinos Bausch retrospektyva, taip pat bus rodomi Mike‘o Leigho ir Lynne Ramsay kurti filmai, Martinas Creedas bandys sutelkti visas tautas, skambindamas varpeliu tris minutes be perstojo. Taip pat numatomi įspūdingi fejerverkai virš Windermere ežero ir daugelis kitų įspūdingų renginių.

R. Mackenzie kaip organizatorė buvo paskirta tik prieš dvejus metus. Tuomet kardinaliai pasikeitė olimpiados reputacija. Pasak jos, dveji metai yra per trumpas laikas personalo, atsakingo už meninę programą, subūrimui ir paruošimui.

„Reikia į viską žiūrėti pozityviai, nėra reikalo dejuoti, jog būtų buvę geriau, jei tai būtų įvykę prieš trejus metus. Tai reiškia, jog turėjau dirbti greičiau ir būti ryžtinga, nes laiko abejonėms nėra“, – aiškino organizatorė.

Olimpiados kultūrinės programos kūrimas prisidėjo 2008 rudenį. Ilgą laiką programa neturėjo vieningos idėjos ir buvo kritikuojama, kol meninės programos vadovavimas buvo paskirtas R. Mackenzie. Ilgą laiką pasakymas „kultūrinė olimpiada“ buvo pajuokiamas. Tačiau, pasak R. Mackenzie, kai kuriais atvejais kritika ankstesniam olimpiados komitetui buvo neteisinga: „Jie padarė nemažai sėkmingų darbų.“

Svarbiausiais komiteto darbais R. Mackenzie įvardina „Tate Movie projektą“, kuriame dalyvavo 34 tūkst. vaikų, bei „Lakes Alive“ festivalis, vyksiantis Kambrijoje. Manoma, jog šis festivalis gyvuos dar ilgus metus.

Daug kritikos sulaukė ir olimpiados kultūrinės programos biudžetas. Pasak R. Mackenzie, kol kas yra sunku pateikti tikruosius biudžeto skaičius, nes kuriamų projektų yra daug, o juose dalyvauja daugybė žmonių. Kalbama, jog iš viso suma gali siekti daugiau nei 97 milijonus svarų sterlingų. Palyginimui – vien žaidynių atidarymui ir uždarymui yra skirta daugiau nei 80 milijonų svarų sterlingų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius