-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kokių renginių nepraleisti šią savaitę?

Norint, kad pro akis neprasprūstų mylimos grupės koncertas, o savuosius virtualių ir ne tik renginių maršrutus planuotis būtų lengviau, pristatome 15min rekomendacijas. Ko nepraleisti šią savaitę?
Spektaklis „Oda“
Spektaklis „Oda“ / „Pix with Heart“ nuotr.

Gegužės 4 d.

Spektaklio „Respublika“ rodymas – 19.00 val. Kino klasteryje – teatrinė patirtis erdvėje ir laike, jos režisierius – keturis „Auksinius scenos kryžius“ pelniusio „Lokio“ kūrėjas Lukaszas Twarkowskis. Spektaklį kuria tarptautinė komanda.

Gegužės 5 d.

Spektaklis „Kai net“ – 14.00 val. MO muziejuje. „Kai net“ sukurtas taip, kad galėtų veikti ir kaip meno paroda, kurią galima lankyti, ir kaip demonstruojamas meno kūrinys. Jame tvyro intymi atmosfera, ir kūrinys išlieka artimas žiūrovui, kuris, atėjęs jį pamatyti, gali laisvai judėti aplinkui. Minimalistiškoje pasirodymo erdvėje, Clara Furey panardina mus į meditatyvią judesio dimensiją.

Labdaros aukcionas „Stand With Ukraine“ – 18.00 val. galerijoje „Vartai“. Prie aukciono jungiasi gausus būrys šiuolaikinio meno atstovų – daugiau nei 30 žymių menininkų ir dizainerių, tarp kurių yra garsūs meno pasaulio vardai: Svajonė ir Paulius Stanikai, Deimantas Narkevičius, Žilvinas Kempinas, Robertas Narkus, Johno Guggenheimo memorialinio fondo stipendijos lauratė iš Izraelio – Keren Cytter ir daugybė kitų ryškiausių Lietuvos bei užsienio kūrėjų. Renginio metu jo vedėjas Edmundas Jakilaitis pristatys daugiau kaip 70 įvairiausių šiuolaikinio meno ir dizaino darbų.

Gegužės 6 d.

Spektaklis „Oda“ – 18.30 val. Menų spaustuvėje bus galima pamatyti Renae Shadler & Collaborators bei Rolando Walterio kurtą šokio spektaklį. „Oda“ tiria naujus būdus mums priartėti vienam prie kito, gilina gebėjimą nardyti pirmyn ir atgal tarp skirtingų patirties ir fiziškumo tipų, ir kelia klausimą, kaip mūsų aplinka formuoja mus, ir kaip ji formuojama mūsų.

Platono dialogo „Ijonas“ pristatymas – 17.30 val. Vilniaus klube vyks Platono dialogo „Ijonas“ pristatymas. Dalyvauja knygos vertėjas, filosofas, politikas Mantas Adomėnas, filosofas Vytautas Ališauskas. Klausimus užduoda ir moderuoja – Paulius Garbačiauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius