Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokių renginių nepraleisti šią savaitę?

Norint, kad pro akis neprasprūstų mylimos grupės koncertas, o savuosius virtualių ir ne tik renginių maršrutus planuotis būtų lengviau, pristatome 15min rekomendacijas. Ko nepraleisti šią savaitę?
Kadras iš filmo „Tvano nebus“
Kadras iš filmo „Tvano nebus“

1

Asmik Grigorian ir Kosto Smorigino koncertas

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, vadovaujamas dirigento Gintaro Rinkevičiaus, tęsia Dmitrijaus Šostakovičiaus (1906–1975) simfonijų ciklą. Šį vakarą skambės D.Šostakovičiaus Keturioliktoji simfonija. Tai simfonija sopranui, bosui, styginių orkestrui ir mušamiesiems, susidedanti iš vienuolikos susijusių dalių, kurių kiekvienoje skamba skirtingų autorių (Federico García Lorca, Guillaume Apollinaire, Wilhelmo Küchelbeckerio, Rainerio Maria Rilke) eilės rusų kalba, daugiausia mirties tema.

Kada

rugpjūčio 16 d., 19 val.;

Kur

Lietuvos nacionalinė filharmonija, Vilnius;

Kiek

Nuo 14,00 iki 39,00 Eur.

2

Paskutinė „Vasaros kino“ peržiūra

Šį kartą programoje – tamsus humoras – nuo lengvesnio iki visiškai juodo. Vakarą pradėsime 18 val. su komedija „Gerasis bosas“, kurioje Javieras Bardemas atskleidžia dar vieną savo pusę žavingo ir manipuliatyvaus fabriko vadovo vaidmenyje. O paskutiniame seanse išvysite gigantiškų musių ir padangų žudikių kūrėjo Quentino Dupieux ekscentrišką juodąją komediją „Zomša“ apie keistuolį maniaką ir jo beprotišką fetišą.

Kada

rugpjūčio 18 d., 18 val.;

Kur

pieva prie televizijos bokšto, Vilnius;

Kiek

nemokamai.

3

Zigmo Vitkaus knygos „Atminties miškas. Paneriai istorijoje, kultūroje ir politikoje“ pristatymas

Gintarės Grigėnaitės nuotr./Zigmas Vitkus
Gintarės Grigėnaitės nuotr./Zigmas Vitkus

Apie Panerių memorialo biografiją, atminties politikos vingių vaidmenį Panerių istorijoje, memorialų svarbą istorinės sąmonės vystymuisi ir žmonijos akistatoje su blogiu bei dar daugiau – leidyklos „Lapas“ išleistos Zigmo Vitkaus monografijos „Atminties miškas. Paneriai istorijoje, kultūroje ir politikoje“ pristatyme. Pokalbyje dalyvaus knygos autorius istorikas Zigmas Vitkus, menotyrininkė Rasa Antanavičiūtė, archeologas Saulius Sarcevičius, moderuos publicistas Donatas Puslys.

Kada

Rugpjūčio 18 d., 18.30 val.

Kur

Vilniaus muziejus, Vilnius;

Kiek

nemokamai.

4

Drag šou „Duokim drag‘o“

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Vilniaus universitas
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Vilniaus universitas

Queer festivalis „Kultūra visų“ kviečia nepraleisti drag šou bei patiems jame dalyvauti. Šis šou skirtas visoms pradedančioms drag karalieniems ir karaliams, kurie seniai svajoja išbandyti save ant scenos, tačiau tam nepasitaikė itin daug progų. Finalinėje kovoje besirungiantieji pasirodys pagal vieną iš trijų dainų, kurias padėjo išrinkti instagramo sekėjai: grupės Queen „Don‘t Stop Me Now“, Britney Spears „Oops!... I Did It Again“ ir Monikos Liu „Vaikinai trumpais šortais“. Dalyvaujančios karalienės bei karaliai bus apdovanoti prizais. Registruotis galima čia.

Kada

rugpjūčio 19 d., 19 val.;

Kur

Vilniaus universitetas;

Kiek

nemokamai.

5

Filmo „Tvano nebus“ premjera

„Tvano nebus“ – asmenine režisieriaus Marato Sargsyano patirtimi paremtas filmas, jautriai atskleidžiantis karo nuovargį ir beprasmybę. Filmas buvo pristatytas Venecijos kino festivalio kritikų savaitės programoje.

Kada

rugpjūčio 19–20 d.

Kur

kino centras „Skalvija“, Vilnius

Kiek

nuo 2.35 iki 4.35 Eur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius