-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokių renginių nepraleisti šią savaitę?

Norint, kad pro akis neprasprūstų mylimos grupės koncertas, o savuosius virtualių ir ne tik renginių maršrutus planuotis būtų lengviau, pristatome 15min rekomendacijas. Ko nepraleisti šią savaitę?
Virgis Stekėnas
Virgis Stekėnas / R.Stakėnienės nuotr.

1

Rimanto Kmitos knygos „Ugnies giesmės“ pristatymas

Rimantas Kmita / Asmeninio archyvo nuotr.
Rimantas Kmita / Asmeninio archyvo nuotr.

Simboliška, kad knyga „Ugnies giesmės“ pristatoma Centriniame pašte, kur šiuo metu vyksta paroda „1972. Pramušti sieną“, nes būtent apie tą laiką, visuomenę, nepaklusnumą, pasipriešinimą kalba ir naujausia R.Kmitos knyga, pasakojanti apie vieną ryškiausių praėjusio amžiaus Lietuvos poetų. Tačiau ne tik apie jį. Kaip sako R.Kmita, „šis pasakojimas apie maištą, apie kūrybinį pyktį, kovą, konkurenciją, įsitvirtinimą kultūroje, apie derybas ir konfliktus ne tik su kitais, bet ir su savimi. Svarbiausias knygos klausimas – iš kur visa tai ateina, kur Gedos fenomeno šaknys?“

Kada

rugpjūčio 30 d. 18 val.;

Kur

Kauno Centrinis Paštas;

2

Parodos „Pasaulis suvalkiečio akimis“ atidarymas

Jūs esate įsitikinę, kad gerai pažįstate Nacionalinės premijos laureato Valentino Antanavičiaus kūrybą, ypač tapybą, nes lankėte paskutiniu metu dažnokai rengtas parodas. Perskaitėte dailininko prisiminimų knygą „Gyvenimas be parado“ ir turite dailininko kūrybos katalogų, albumą. V.Antanavičiaus retrospektyvos kuratorės, Ramutė Rachlevičiūtė ir Ieva Pleikienė, yra įsitikinusios, kad neblogai pažįstate vėlyvąją kūrybą, ypač asambliažus. Tačiau jaunystės, brandos laikotarpiu buvo sukurta kūrinių, kurie net kuratorėms buvo nematyti arba matyti seniai ir primiršti. Paveikslai, aplenkdami parodas, pakliuvo į privačias kolekcijas arba laukė būtent šios valandos dailininko dirbtuvėje, muziejų fonduose, todėl kuratorės tikisi jus nustebinti, nes nustebo pačios.

Kada

rugsėjo 1 d. 18 val.;

Kur

VDA parodų salės Titanikas, II a., Vilnius.

3

Pradedamas rodyti filmas „Dainos lapei“

Kadras iš filmo/„Dainos lapei“
Kadras iš filmo/„Dainos lapei“

Po mylimosios mirties 28-erių roko dainininkas Dainius vienas užsisklendžia pelkių supamame nuošaliame vienkiemyje. Trokšdamas su ja susitikti sapne, jis mokosi sapnaregystės meno. Dainiui padeda vietinių degtindarių išnaudojamas berniukas, kurį jis priglaudžia pas save. Orfėjo ir Euridikės mito motyvais paremta siurrealistinė sakmė audžiama Dainiaus sapnuose, susipynusiuose su posovietiniame letarge skendinčia provincijos miestelio realybe.

Po seanso vyks susitikimas su filmo kūrybine grupe.

Kada

rugpjūčio 2 d., 18 val.;

Kur

Paupio „Pasaka“, Vilnius;

Kiek

nuo 5,50 iki 7,50 Eur.

4

Sostinės dienos

Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Sostinės dienų 2021 akimirka
Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Sostinės dienų 2021 akimirka

Kaip ir kasmet atvirose Vilniaus miesto erdvėse – Katedros aikštėje, Gedimino prospekte, Vingio parke – šįmet vyks Sostinės dienos. Atidarymo vakarą koncertuos Marijonas Mikutavičius, pasirodys Benas Frostas, be to, laukia Knygų aikštė, kurioje leidėjai skaitytojams paruošė naujienų.

Kada

rugsėjo 2–4 d.;

Kur

Vilnius.

5

Virgio Stakėno koncertas

G.Mazuros nuotr./Virgis Stakėnas
G.Mazuros nuotr./Virgis Stakėnas

Jis – baladžių su bliuzo prieskoniu meistras ir kantri muzikos tėvas Lietuvoje, scenoje aktyvus nuo 1971 m. iki dabar. Virgį Stakėną Lietuvoje žino visi, tačiau ar visiems teko jį išgirsti gyvai? Pirmą kartą po atviru „Vasaros Terasos“ dangumi maestro pasirodys rugsėjo 3 dieną.

Kada

rugsėjo 3 d., 20 val.;

Kur

„Vasaros Terasa“, Vilnius;

Kiek

nuo 15 iki 20 Eur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius