Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokių renginių nepraleisti šią savaitę?

Norint, kad pro akis neprasprūstų mylimos grupės koncertas, o savuosius virtualių ir ne tik renginių maršrutus planuotis būtų lengviau, pristatome 15min rekomendacijas. Ko nepraleisti šią savaitę?
Kadras iš filmo „Tas, kuris gauna antausius“
Kadras iš filmo „Tas, kuris gauna antausius“ / „Pirmoji banga“ nuotr.

1

Ankstyvojo kino festivalis „Pirmoji banga“

„Scanpix“ nuotr./Kurtas Gerronas ir Marlene Dietrich filme „Žydrasis angelas“ (1930 m.)
„Scanpix“ nuotr./Kurtas Gerronas ir Marlene Dietrich filme „Žydrasis angelas“ (1930 m.)

Su „vabzdžių dresuotoju“ praminto Vladislavo Starevičiaus magiškais eksperimentais supažindins į Lietuvą atvykstanti animatoriaus anūkė. Tarp kitų programos akcentų – ypatingi seansai su japonų kino pasakotoju benshi, japoniškų būgnų skambesys bei pasaulinę šlovę Marlenei Dietrich atnešusi juosta.

Kada

rugsėjo 15–18 d.;

Kur

kino centras „Skalvija“, Vilnius;

Kiek

nuo 2.35 iki 7.35 Eur.

2

Operos „Rigoletas“ premjera

Martyno Aleksos nuotr./LNOBT naujo sezono spaudos konferencija
Martyno Aleksos nuotr./LNOBT naujo sezono spaudos konferencija

Lietuvos operoje vėl atgimsta Rigoleto drama, amžina ir universali. Šis G.Verdi operos, ne kartą vertusios jaudintis Lietuvos žiūrovus, pastatymas – tai paskutinis legendinio režisieriaus Franco Zeffirelli (1923–2019) sukurtas spektaklis, kurį scenoje įkūnijo jo kolega ir bendražygis Stefano Trespidi. Klasikinis, išlaikantis Zeffirelli stilių, prabangus ir grandiozinis Rigoleto pastatymas užbaigia žymiojo režisieriaus darbus, kuriais žavėjosi visas pasaulis. LNOBT šį spektaklį pastatė kartu su Maskato karališkuoju operos teatru.

Kada

rugsėjo 16–17 d.;

Kur

Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras, Vilnius;

Kiek

nuo 20 iki 85 Eur.

3

Knygos „Ugnies giesmės. Tūkstantis Sigito Gedos veidų“ pristatymas

G.Kavaliauskaitės nuotr./Rimantas Kmita
G.Kavaliauskaitės nuotr./Rimantas Kmita

Naujausia Rimanto Kmitos knyga „Ugnies giesmės. Tūkstantis Sigito Gedos veidų“ pasakoja apie vieną ryškiausių praėjusio amžiaus Lietuvos poetų. Tačiau ne tik apie jį. Kaip sako R.Kmita, „šis pasakojimas apie maištą, apie kūrybinį pyktį, kovą, konkurenciją, įsitvirtinimą kultūroje, apie derybas ir konfliktus ne tik su kitais, bet ir su savimi. Svarbiausias knygos klausimas – iš kur visa tai ateina, kur Gedos fenomeno šaknys?“

Kada

rugsėjo 15 d., 18 val.;

Kur

MO muziejus, Vilnius;

Kiek

nemokamai

4

Yoko Ono paroda „Laisvės pažinimo sodas“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Yoko Ono paroda
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Yoko Ono paroda

„Laisvės pažinimo sodas“ (angl. The Learning Garden of Freedom) – retrospektyvinė Yoko Ono kūrybos paroda, rengiama bendradarbiaujant su menininkės įkurta „Studio One“ Niujorke, Šiuolaikinio meno centru ir Kauno paveikslų galerija. Parodoje gausu menininkės kūrinių, apžvelgiančių įvairius kūrybos laikotarpius bei praktikas: nuo konceptualaus meno, eksperimentinio kino iki erdvinių instaliacijų, objektų ir performanso meno.

Kada

rugsėjo 10 d. – gruodžio 4 d.;

Kur

Kauno paveikslų galerija, Kaunas;

Kiek

11 Eur.

5

Ekskursija su gidu po parodą „Iš nusidėjėlių didžiausia“

Vieno talentingiausių XIX a. Lietuvos dailininkų, bajoro ir sukilėlio Vladislovo Neveravičiaus (1814/1815–1891) paveikslas – tai meistriškai atlikta, ambicinga Jeano Baptiste’o Lodewijko Maeso (1794–1856) kūrinio interpretacija. Rodytas didžiausiuose Europos miestuose kaip vieno paveikslo paroda jis sutraukdavo minias smalsuolių ir buvo drąsiai tituluojamas šedevru, tikru dailininko triumfu. Paveikslo kelionę lydėjo gausūs atsiliepimai spaudoje, laiškuose drobę minėjo garsūs kultūros veikėjai, kūrinio garbei net kurtos eilės. Kur slypi tokio populiarumo priežastis? Teatralizuotas eksponavimas, tikslus piešinys, spalvos ir efektinga šviesotamsa – visa tai kūrė be galo gyvą, kūnišką šventosios atvaizdą, abejingų nepaliekantį ir šiandien.

Kada

rugsėjo 18 d., 13-14 val.;

Kur

Vilniaus paveikslų galerija, Vilnius;

Kiek

nemokamai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius