-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kol soduose žydi gėlės, savaitgalį sėdėti namie nevalia

Vilniaus gatvėmis jau klaidžioja nauji studentai, jau išleidome po litą kitą gėlėms, kurias nešėme į mokyklą, mieste vėl visko daug – renginių, žmonių. Bet ar pastebėjote, kad pakelėje kur kas mažiau žydinčių gėlių. Savaitgalį, kol dar nenuvyto paskutiniai jurginai, tegu kiekvienas jais pasigroži ar tiesiog būna ten, kur jam smagu, o juk laiką leisti maloniau ne namuose.
Jurginai žydi VU Botanikos sode.
Jurginai žydi VU Botanikos sode. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Skleisis „Lietuvos žiedai“

Nuo šiandien iki pat sekmadienio Vilniaus universiteto botanikos sode Kairėnuose (Kairėnų g. 43) vyks 27-oji paroda-mugė „Lietuvos žiedai“. Šį tradicinį, pavasarį ir rudenį vykstantį, renginį organizuoja Lietuvos gėlininkų sąjunga, o jo tikslas – populiarinti gėlininkystės verslą. Parodoje-mugėje lankytojai galės įsigyti norimų augalų, susipažinti su naujomis augalų rūšimis ir veislėmis, sužinoti, kaip tinkamai jais rūpintis. Kartu kiekvienas atvykęs galės pasigrožėti rudenėjančiu botanikos sodu, o čia šiuo metu gausiai žydi jurginai ir kardeliai. Pasidžiaukite gėlėtomis dienomis!

Ekskursijos, didžėjai ir muzika

Vilniaus turizmo informacijos centras visą rugsėjį kiekvieną šeštadienį kvies miestiečius ir Vilniaus naujakurius į nemokamas temines ekskursijas. Jau šį šeštadienį, 18 val., ekskursijos „Vilniaus legendos“ metu sostinės gyventojai ir svečiai turės galimybę išgirsti dar negirdėtų Vilniaus miesto istorijų, pažinti mistinį ir legendomis apipintą Vilnių. Registruotis reikėtų iš anksto tel. (8 5) 262 9660, šiandien skambinkite 9.00–18.00 val., o rytoj 10–16 val.
Dar vieną itin linksmą nemokamą pramogą vilniečiai šeštadienį, nuo 13 iki 20 val., galės stebėti Kalnų parke, kur stadione siaus mylimi ir gerai pažįstami didžėjai. Į šoną metę plokšteles, jie susirungs futbolo aikštelėje. Jau trečiajame „DJ Golo“ futbolo turnyre susirungs „Stereo 45“, „Satta“, Djscene.lt, „Mano guru“, „Woo“, „Organzza“, Hardtechno.lt ir Opus 3 terasos komandos. Įvartis!

O jei po sportiškos dienos ar ekskursijos įsigeisite pašėlusiai smagios muzikos, galite tiesiu taikymu lėkti į gyvos muzikos klubą „Tamsta“, kur savo „Final gig“ (finalinį koncertą) padovanos „Skamp“. O paskutinis jis todėl, kad antrojo vaikelio besilaukianti ir jau rudenį gimdysianti Erica Jennings daugiau šiemet nebeplanuoja lipti į sceną. Tad, jei patinka „Skamp“, nepraleiskite progos.

Kada – 21 val. Kaina – 25 Lt.

Ieškantiems meno

Dailininkų sąjungos galerijoje (Vokiečių g. 2) smalsuoliai jau gali išvysti geriausią praėjusių metų Vengrijos dizaino parodą. Čia 200 kv. m plote eksponuojami nacionalinio Vengrijos dizaino prizo nugalėtojų kūriniai – nuo vėjo turbinų iki juvelyrikos, nuo inovatyvių transporto priemonių iki medicinos, nuo grafikos iki medicinos įrangos. Girdėjom, kad tai reta galimybė pamatyti visą Vengrijos dizaino spektrą – pasižvalgykite, gal patiks.

Norintys patirti portugališko skrydžio laisvę turėtų atkreipti dėmesį į skulptorės Maria Leal da Costa kūrybos parodą. Menininkės darbai galerijoje „Meno niša“ (J.Basanavičiaus g. 1) supažindins su mažai pažįstamu Portugalijos profesionaliuoju menu. Medis, akmuo, bronza, geležis susilieja talentingos portugalų menininkės darbuose, o jos skulptūros puošia ne vieną Portugalijos parką ar sodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius