-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Koncertų salėje liesis aistringasis tango

Klaipėdos koncertų salė kovo mėnesio repertuarą pradeda svaiginančiu „Tango ritmu“.
Vilniečių kvintetas atliks aistringas tango melodijas
Vilniečių kvintetas atliks aistringas tango melodijas / Koncertų salės nuotr.

Šią koncertine programa kovo 2 dieną, penktadienį, 18 valandą klaipėdiečius pradžiugins vilniečių atlikėjų kvintetas: Svetlana Maigienė (smuikas), Jonė Punytė (fortepijonas), Andrius Puplauskis (fagotas), Andrius Balachovičius (akordeonas) ir Dainius Rudvalis (kontrabosas).

„Tango – tai meilė ir ilgesys, begalinė aistra ir nuoširdumas, šokis muzikoje ir muzika šokyje. Tai muzika, kuri tirpdo visus ledus, kaitina jausmus ir šildo sielą. Tango žanras plačiai paplitęs visame pasaulyje“, – sako atlikėjai.

Tą vakarą KKS scenoje skambės ne tik žymusis Ástoro Piazzollos argentinietiškas, bet ir lietuviškas (Teisučio Makačino), daniškas (Jacobo Gade’o) bei meksikietiškas (Enrique Gonzalez-Medina’os) tango. Jaunų entuziastų kvintetas sieks transformuoti ekspresyvų, erotišką šokį į spalvingą, aistringą ir gaivališką muzikos garsų jūrą.

Praeitų metų rudenį su šiuo projektu ansamblis debiutavo Vilniaus Kongresų rūmų salėje, kur sulaukė didžiulės sėkmės. Salė buvo pilna klausytojų, kurie koncerto pabaigoje ilgai plojo atsistoję ir prašė pakartoti. Priežastis paprasta: visi ansamblio nariai yra puikūs solistai, tarptautinių konkursų laureatai, intensyviai dalyvaujantys įvairiuose klasikinės ir šiuolaikinės muzikos projektuose, nebijantys eksperimentuoti ir subtiliai jaučiantys ansamblinį muzikavimą. Unikali ir tembriškai spalvinga kvinteto sudėtis prikausto klausytojų dėmesį nuo pat pirmų garsų ir žavi viso koncerto metu.

Visa antroji kvinteto programos dalis bus skirta Á. Piazzollai. Skambės net šeši populiarūs ar mažiau girdėti tango novatoriaus kūriniai: „Contrabajissimo“, „Oblivion“, „Verano porteno“, „Concierto para quinteto“, „Fugata“ ir „La Muerte del Angel“. Kai kurie jų Klaipėdos koncertų salėje jau ne kartą buvo atlikti įvairios sudėties ansamblių, kamerinio ar net simfoninio orkestro.

Išties, atlikėjai mėgsta groti Á. Piazzollos kūrinius, kaip ir publika mėgsta jų klausytis. Visus traukia argentiniečio muzikos originalumas, ilgesinga melodija ir magiškas ritmas.  Meistriškai derindamas klasikinę muzikos struktūrą su tango aistra Á. Piazzolla ne tik pasiekė kūrybinių aukštumų, bet ir plačiai paskleidė šį žanrą, suteikė jam reikšmingumo. Anksčiau skambėjęs Buenos Airių priemiesčio kavinėse jis dabar įsitvirtina garsiausių koncertinių salių scenose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius