Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Koncertuose Vilniaus knygų mugėje skambės literatūros klasikų kūryba

Vasario 20-23 dienomis laukiamiausias skaitytojų metų įvykis – Vilniaus knygų mugė – kalbės apie kiekvienam brangias knygas: klasikinę literatūrą, kultinius tekstus, laiko patikrintus kūrinius. Plačioje renginių programoje tilps įvairių žanrų koncertai, kuriuose jauni ir gerai žinomi Lietuvos atlikėjai savaip interpretuos klasikinių rašytojų kūrinius ir pasakos asmenines muzikines istorijas.
„Liūdni slibinai“
„Liūdni slibinai“ / Grupės achyvo nuotr.

Minint kultinio rašytojo Kristijono Donelaičio metus, lankytojai išgirs poetinę-muzikinę pramonę „Darbai ir dyvai“ pagal poemą „Metai“, J. S. Bacho, J. Gudavičiaus, J. Naujalio muzikinius kūrinius. Programą atliks aktorius Rolandas Kazlas ir varinių pučiamųjų kvintetas „Dūduva“.

Teatralizuotą pasirodymą surengs grupė „Liūdni Slibinai“. Atlikėjai dainų tekstams naudoja lietuvių klasikų bei naujosios kartos poetų eilėraščius. Grupės repertuare roko stiliumi pagal Kristijoną Donelaitį parengta daina „Pavasario linksmybės“. Netradicinį skambesį atlikėjai suteikė Maironio, Henriko Radausko, Sigito Parulskio, Juozo Erlicko, Kazio Binkio, Justino Marcinkevičiaus, Šarūno Banevičiaus ir kitų eilėraščiams. Įvairių žanrų muzikoje naudojami liaudies muzikos motyvai, pop, roko, hip-hop ir kitų muzikos pakraipų elementai.

Džiazo gerbėjus Lietuvos rašytojų sąjunga kvies išgirsti projektą „Poezija ir džiazas“, atliekamą poeto Artūro Valionio, kompozitoriaus, perkusininko, vizualiojo meno kūrėjo Vladimiro Tarasovo, ribas tarp džiazo ir šiuolaikinės akademinės muzikos tirpdančio saksofonisto Liudo Mockūno ir kontrabosisto Eugenijaus Kanevičiaus.

Kamerinės muzikos mėgėjų lauks programa „Styginių kvartetas iš arti”, atliekamas styginių kvarteto „Mettis“, šeimas kvies žaismingi koncertai „Čiulba ulba ūbauja“ bei „Susitikimas su Mere Popins“.

Pažintis su jaunaisiais atlikėjais “Bukinistų pasaže”

Bukinistų pasaže įsikurs interaktyvi poilsio ir bendravimo erdvė „Knyga. Kava. Gyvai“. Čia lankytojai galės susitikti su perspektyviausiais jaunais Lietuvos muzikantais. Net devyniuose koncertuose kūrėjai atvers savo muzikines knygas, dainomis skaitys užfiksuotas istorijas.

Istoriją ir muziką jungs svingą ir ritmenbliuzą naujai atliekančios „Elle G“ merginos. Prieš koncertą atlikėjos mažiesiems skaitytojams surengs muzikines kūrybines dirbtuvėles. Daugybę netradicinių instrumentų pasirodymuose naudojančios Elena ir Giedrė atvers jas visuomet lydintį seną lagaminą: dalinsis istorijomis apie jau beveik šimtmetį menančią šiandien „Elle G“ atliekamą muziką, demonstruodamos savo muzikos arsenalą kvies pasigaminti unikalų instrumentą.

Pasirodymą jaunos muzikos scenoje skaitytojams dovanos viena labiausiai publikos numylėtų jaunų šalies grupių „Garbanotas Bosistas“. Grupė, kuri groja taip, tarsi būtų ką tik atkeliavę iš 7-ojo dešimtmečio pabaigos – laiko, kuris nugulė į daugelį knygų, kai pasaulis klausė Jimi Hendrixo, „Led Zeppelin“ dainų, augino plaukus ir krovėsi lagaminus į Vudstoką.

Dainuojamosios poezijos žanrui atstovaus net keli projektai. Tai savaip dainuojamąją poeziją interpretuojantis trio „Ora”, merginų duetas Justė Kazakevičiūtė ir Julija Rušinskytė, kuriančios ir atliekančios savo dainas, kuriose į akustinės gitaros ir klavišinių skambesį įmaišomas poetiškas džiazo prieskois. Akustinę programą atliks  Martin Wall, į sceną žengiantis nešinas akustine gitara ir lūpine armonikėle. Jei vaikino muzika būtų knyga, ji primintų J. Kerouaco „Kelyje“ arba J. D. Selingerio „Rugiuose prie bedugnės“.

Kava kvepiančioje jaunos muzikos scenoje pasirodys ambicingas džiazo kvartetas „R.A.D.D.“, modernios muzikos frontą palaikys jaunų muzikos profesionalių duetas „Volumetears“, atliksiantis autorinę soul ir R&B stilių programą. „Bukinistų pasaže“ lankytojų prisistatys ir nauji projektai: visai neseniai susibūręs projektas „Makchu Pikchu“ ir jauna grupė „Journey of Mintyria“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius