-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kovo 11-ąją kauniečiai kviečiami į muziejus ir ekskursijas  

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną kauniečių ir miesto svečių laukia Kauno miesto muziejaus skyriai ne tik su ekspozicijomis, tačiau ir ekskursijomis.
Rotušė, kuriame įsikūręs Kauno miesto muziejus
Rotušė, kuriame įsikūręs Kauno miesto muziejus / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

„Ateikite į visiems atviras erdves – jūsų laukia nemokamos ekskursijos ir edukacijos skirtinguose muziejaus skyriuose. Kauno miesto muziejus pasitinka šventę jau kovo 9 d. koncertu Žaliakalnyje“, – rašoma muziejaus pranešime.

Kovo 9 d. 15 val. Kauno miesto muziejaus M. ir K.Petrauskų lietuvių muzikos istorijos skyriuje (K.Petrausko g. 31) vyks muzikos ir poezijos popietė „Mano dainos – Tau, Tėvyne“, skirta Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai. Dalyvaus VDU Muzikos akademijos dainavimo katedros profesoriaus Tomo Ladigos ir docentės Ritos Novikaitės studentai, koncertmeisterė Rūta Blaškytė, skaitovas Vilius Kaminskas. Programoje skambės lietuvių kompozitorių vokalinė muzika ir lietuvių poetų eilėraščiai.

Informacija: https://www.facebook.com/events/1606704232751785/

Kovo 11-ąją, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną, muziejus siūlo švęsti kartu.

Kauno miesto muziejus kviečia registruotis į nemokamas ekskursijas.

Kauno pilies skyriuje (Pilies f. 17)

Nuo 11.00, 13.00 ir 15.00 val. ekskursijos po ekspoziciją „Kauno pilies istorijos mozaika“

Išankstinė registracija tel. (8 37) 300 672

Kauno rotušės skyriuje (Rotušės d. 15)

Nuo 11 ir 13 val. - ekskursijos po Kauno rotušę

Išankstinė registracija tel. (8 37) 208 220

Lietuvių tautinės muzikos istorijos skyriuje (L.Zamenhofo g. 12) nuo 11 val. vyks edukacinis užsiėmimas „Liaudies muzikos instrumentų šalyje“

„Tai įdomi ir smagi programa, kurios metu supažindinama su įvairiais lietuvių liaudies muzikos instrumentais, senąja Lietuvos kaimo muzikavimo tradicija ir šiuolaikine jos kryptimi – postfolkloru. Edukacijos metu klausysite pučiamųjų liaudies muzikos instrumentų, kanklių, sutartinių, modernaus folkloro garso įrašų, dalyvausite interaktyvioje pramogoje – sutartinių karaokė. Išbandysite savo kūrybines galias muzikuodami žoliniais skudučiais, mediniais trimitais, daudyte, būgnu, tabalais. Taip pat grosite buityje naudojamais daiktais ir garsiniais žaislais: skalbimo lenta, rumbe, mediniais varpeliais (skrabaliukais), terkšlėmis, kleketukais. Muzikines žinias patikrinsite dalyvaudami viktorinoje“, – teigiama muziejaus informacijoje.

Kauno miesto muziejaus iliustracija /Kovo 11-osios renginių Kauno miesto muziejaus programa
Kauno miesto muziejaus iliustracija /Kovo 11-osios renginių Kauno miesto muziejaus programa

Nuo 14 val. kauniečiai kviečiami į ekskursiją „Pažinkime lietuvių liaudies muziką“. Tai – nauja, interaktyvi Lietuvių tautinės muzikos istorijos muziejaus ekspozicija, kurioje pristatomos dvi pagrindinės temos: kankliavimo tradicija įvairiuose Lietuvos regionuose ir piemenavimo bei sutartinių kultūra.

Ekskursijos metu bus galima išgirsti liaudies muzikos instrumentų garso įrašus, išbandyti interaktyvią pramogą – sutartinių karaoke bei susipažinti su šiuolaikinei postfolkloro muzikos krypčiai skirta erdve, išvysti ir išgirsti bendratautinius instrumentus, suradusius savo vietą lietuvių muzikinėje kultūroje. Tai – turtinga įvairių šalių armonikų ir fisharmonijų kolekcija, basetlės, būgnai, citros, varpai ir kt. instrumentai.

Išankstinė registracija tel. (8 37) 422 295

M. ir K.Petrauskų lietuvių muzikos istorijos skyriuje (K.Petrausko g. 31) nuo 11 val. vyks ekskursija po ekspoziciją „Valstybės teatras. Tautą burianti muzika“.

Ekskursijos dalyviai galės susipažinti su nauja ekspozicija, atsidariusia Vasario 16-osios išvakarėse, legendiniuose brolių Miko ir Kipro Petrauskų namuose. Ji skirta Pirmosios Lietuvos Respublikos muzikinės kultūros centrui, svarbių Lietuvos valstybingumui įvykių liudininkui – Valstybės teatrui, bei šiame teatre dirbusiems ir kūrusiems žmonėms.

Nuo 14 val. – ekskursija po memorialinį butą „Kai ponų nėra namie“. Ekskursijos dalyviai susipažins su K.Petrausko memorialiniu butu: statybomis, gyventojais, namo pritaikymu muziejaus reikmėms, kuriame saugomi autentiški namo šeimininko ir jo šeimos daiktai, pristatoma K.Petrausko gyvenimas ir kūryba, yra galimybė pasiklausyti atlikėjo įdainavimų.

Išankstinė registracija tel. (8 37) 733 371

J.Gruodžio memorialiniame skyriuje (Salako g. 18)nuo 12 val. ir nuo 14 val. ekskursija „Mano darbas taurus“. Ekskursijos dalyviai susipažins su viena svarbiausių tarpukario Lietuvos muzikinių figūrų – kompozitoriaus Juozo Gruodžio asmeniniu gyvenimu, pomėgiais, jo, kaip dirigento, pedagogo, veikla, klausysis J.Gruodžio muzikos kūrinių ištraukų, apžiūrės J. Ir S.Gruodžių šeimos namą – medinės architektūros paminklą, suprojektuotą Felikso Vizbaro.

Kovo 11 d. Kauno miesto muziejaus darbo laikas nuo 10 iki 16 val. Visų muziejaus skyrių lankymas – nemokamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius