Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kražių festivalyje – išskirtinė Hendelio operos „Julijus Cezaris“ premjera

Šį savaitgalį Kražiuose (Kelmės raj.) šurmuliuos Kražių festivalis, kasmet į istorija žymų Žemaitijos miestelį suburiantis aukštosios kultūros mėgėjus iš visos Lietuvos, rašoma pranešime spaudai.
Kražių festivalio akimirka
Kražių festivalio akimirka / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Premjera

Festivalį vainikuos barokinės operos „Julijus Cezaris“ premjera“. Tai išskirtinis iššūkis kūrybinei grupei. Atlikti Hendelį net ir patirties turintiems solistams yra labai sudėtinga, o sujungti kokybišką dainavimą ir įtaigią vaidybą – praktiškai neįmanoma. Džiaugiuosi, kad kūrybinei grupei pavyko ne tik perteikti manąjį požiūrį, bet ir išpildyti netradicinius režisūrinius sprendimus“, intriguoja spektaklio režisierė ir choreografė Rūta Butkus.

Triumfališkoje istorijoje derės klasikinė muzika ir šiuolaikinis šokis, žiūrovus stebins netikėti scenografijos elementai. Režisierė tikra, kad Hendelio arijos sudrebins net pačių abejingiausių širdis. Operą kuria beveik šimtas scenos profesionalų. Tai pirmas, specialiai Kražių festivaliui sukurtas stambus kūrinys.

Aštuntąjį kartą rengiamo Kražių festivalio svečiams bus pristatyta ir bendra Vilniaus universiteto studentų ir Kražių gimnazijos moksleivių premjera – Euripido „Alkestidė“, vyks graikų tapytojo, poeto ir architekto Ioannis Karalis parodos atidarymas. Tradiciškai festivalyje dalyvauja ir populiariausi Lietuvos atlikėjai. Vyks Merūno Vitulskio, grupės „Biplan“, Egidijaus Sipavičiaus, Irenos Starošaitės ir grupės „Čilinam“ koncertai.

„Šiemet festivalį dedikuojame miestelio 760-ajam ir Žemaitijos krikšto 600-ajam jubiliejams. Džiugu, kad čia bursis ne tik aukštosios kultūros entuziastai iš visos Lietuvos, bet ir kraštiečiai, kilę iš čia“, teigė festivalį organizuojančio Kražių M.K. Sarbievijaus kultūros centro direktorė Lina Mikalajūnaitė.

Kražių festivalis yra įtrauktas į LR Kultūros ministerijos remiamų festivalių sąrašą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius