Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Kristupo vasaros festivalio atidarymas – džiugins patyrę ir jauni

Liepos 1 dieną, trečiadienį, šeimynišku koncertu prasidės Kristupo vasaros festivalis. Atidarymo koncerte galima bus išgirsti net kelias muzikines šeimas vienoje scenoje, muzikuojančias drauge su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru, diriguojamu maestro Donato Katkaus.
Vienas koncerte pasirodysiančių muzikantų - Dominykas Vyšniauskas.
Vienas koncerte pasirodysiančių muzikantų – Dominykas Vyšniauskas. / Organizatorių nuotr.

Skvarbus Petro Vyšniausko soprano saksofono skambesys atstovauja Lietuvos džiazui pasaulyje, tačiau jis labai savitas ir mūsų šalies scenoje. Greta skambantis gilus ir lyrinis Dominyko Vyšniausko fliugelhorno garsas paliudys naujos neeilinės asmenybės įžengimą į muzikos pasaulį. Šis jaunas trimitininkas baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademiją bei Amsterdamo konservatoriją, instrumento subtilybių mokėsi net Niujorke. D.Vyšniauskas retai pasirodo Lietuvoje, tad šis jo sugrįžimas – dar viena proga išgirsti nuolat tobulėjantį jaunuolio meistriškumą.

Muzikaliųjų Geniušų šeimos tradicijas puoselėja ne viena atžala. Kristupo vasaros festivalio atidaryme šios dinastijos jaunajai kartai atstovaus Marija Geniušaitė – gabi pianistė, baigusi pirmąjį Lietuvos muzikos ir teatro akademijos fortepijono specialybės kursą, bet jau sudaranti solidžią draugiją savo scenos partneriui šiame koncerte – dėdei Petrui Geniušui.

Žėrinti „Kaskadų trio“ smuikininkė, šiuolaikinių kompozitorių kūrinių atlikėja, subtili kamerinių ansamblių dalyvė bei efektinga solistė Rusnė Mataitytė pasirodys koncerte su savo vaikais – smuikininke Austėja Juškaityje ir pianistu Ryčiu Juškaičiu, sėkmingai kopiančiais į meistriškumo viršūnes, tapusias jiems svajone nuo mažumės.

Pasak organizatorių, žavingiausiu koncerto siurprizu taps Veronikos Vitaitės, Aleksandros Žvirblytės bei Pauliaus Anderssono – močiutės, mamos ir anūko trio. Kalbama, kad tai pats šilčiausias ir meiliausiai susigrojęs pianistų ansamblis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius