Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kristupo vasaros festivalyje – garsiausi Lietuvos ir pasaulio muzikos vardai

Didžiausias Vilniaus vasaros muzikinis renginys, Kristupo vasaros festivalis šiemet pradeda jau 23-iąjį sezoną. Skirtingas Vilniaus erdves ir Lietuvos regionus užlies beveik 40 koncertų muzika – nuo klasikos šedevrų iki senosios Ispanijos, spalvingosios Brazilijos bei tolimosios Pietų Afrikos melodijų.
Karina Krysko
Karina Krysko / Kristupo vasaros festivalio organizatorių nuotr.

Šiais metais Kristupo vasaros festivalis susipažinti su išskirtinėmis muzikos pasaulio asmenybėmis pakvies ne tik į jau klausytojų pamėgtas, bet ir į naujas erdves – Vilniaus universiteto botanikos sodo Vingio skyrių bei Vilniaus universiteto planetariumą.

Liepą festivalyje įrėmins dviejų lietuvių dirigenčių pasirodymai: atidarymo koncerte Šv. Kristoforo kameriniam orkestrui vadovaus užtikrintai į dirigentų olimpą kopianti Giedrė Šlekytė (liepos 1 d.). O didingą J.Haydno oratoriją „Pasaulio sutvėrimas“ diriguos pasaulio muzikinės bendruomenės simpatijas susižėrusi Mirga Gražinytė-Tyla (liepos 29 d.). Gitaros akordais liepos 18 d. Šv. Kotrynos bažnyčią užlies atlikėjas iš Pietų Afrikos – Derekas Gripperis – auksinėmis raidėmis įrašytas į pasaulio muzikos istoriją už Afrikos muzikinio paveldo puoselėjimą bei populiarinimą. Pažinti kitą Ispanijos pusę drauge su senosios muzikos ansambliu „Jacaras“ publika galės liepos 19 d

Naujoje Kristupo vasaros festivalio erdvėje – VU botanikos sodo Vingio skyriuje – rugpjūčio 8 d. atmosferą kaitins Lotynų Amerikos ritmai. O rugpjūčio 24 d. VU planetariume klausytojai galės ne tik pasigrožėti žvaigždėmis, bet ir nusileisti 120 metrų po žeme, į veikiančio Thrihnukagigur ugnikalnio kraterį, kur pirmą kartą skambėjo muzika, apjungusi etno motyvus, džiazo improvizaciją bei atšiaurius Islandijos kraštovaizdžius.

Į festivalį kviečiami ir mažieji klausytojai. Teatralizuotame koncerte – žaidime „Aplink pasaulį“ jų laukia muzikinė kelionė, kupina įdomiausių nuotykių, linksmų žaidimų bei nuotaikingo, turiningo laiko su visa šeima (liepos 2 d.).

Liepos 16 d. savo kalendoriuose turėtų pasižymėti visi, neabejingi netikėtiems muzikiniams sprendimams. Nes šia dieną VU botanikos sode skambės pirmasis pasaulyje koncertas bytbokseriui ir orkestrui su muzikos fenomenu iš Australijos. Tomą Thumą rimčiausių pasaulio leidinių muzikos kritikai nesikuklindami vadina genijumi, o jis pats kiekvieną kartą demonstruoja beribes žmogaus balso galimybes.

Šiemet „Eurovizijos“ konkurse triumfavusiai Portugalijai Kristupo vasaros festivalyje atstovaus viešnia, į Lietuvą sugrįžtanti po kelerių metų pertraukos. Mara Pedro šiemet tapo jauniausia kada nors IPMA (International Portugese Music Awards) įvertinimą pelniusia fado atlikėja (liepos 30 d.).

Kaip ir fado muzika, nuo festivalio neatsiejamas aistringasis flamenko, kurį šiemet pristatys Ispanijos šokėja Maise Márquez (rugpjūčio 20 d.). Na, o „Kristupo piknikų“ pabaigai – visą vasarą brandinti desertai – Karina Krysko drauge su VDU kameriniu orkestru (rugpjūčio 27 d.) ir japoniškų būgnų Wadaiko grupė „Daigen – Gumi“ (rugsėjo 10 d.).

Taujėnų dvaro parke laukia trys vasariški pasirodymai. Liepos 9 d. gražiausias dainas iš S. Brightman ir A. Bocelli repertuaro atliks auksinių Lietuvos balsų savininkai Ona Kolobovaitė ir Egidijus Bavikinas. Legendine Benjamino Gorbulskio dainos eilute „Tu ateik į pasimatymą“ liepos 23 d. į šiltą, jaukų pasirodymą pakvies žavioji Evelina Sašenko drauge su šmaikščiuoju bosu Liudu Mikalausku. Rugpjūčio 13 d. charizmatiškasis kompozitorius, gitaristas Chrisas Ruebensas atvers ištisą pasaulį, slypintį už kadro, kviesdamas leistis į nuotykius su Karibų piratais, atrasti lobius su Indiana Džounsu, svajoti su Amelija iš Monmartro bei prisiminti kitas didžiuosiuose ekranuose matytas istorijas.

Fortepijono muzikos koncertus liepos 15 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje pradės pianistas Šarūnas Meškys, neseniai klausytojus pavergęs debiutiniu vaizdo klipu, kuriame susijungia stulbinantis Nidos grožis bei šiaurietiškos melancholijos kupina Yanno Tierseno muzika. Kiti ciklo koncertai vyks Vytauto Kasiulio muziejuje, kuriame pasirodys pianistai: Ieva Dūdaitė (liepos 22 d.), Paulina Dūmanaitė (liepos 29 d.), Robertas Lozinskis (rugpjūčio 5 d.), Morta Grigaliūnaitė (rugpjūčio 12 d.), Ugnius Pauliukonis (rugpjūčio 19 d.).

Daugiau informacijos apie renginius www.kristupofestivaliai.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius