-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kristupo vasaros festivalyje – septyniolikmečio lietuvių pianisto rečitalis

Rugpjūčio 6 d. Vilniaus Šv.Kotrynos bažnyčioje rečitalį rengiančiam pianistui Ignui Maknickui nebereikia kabinti nei jauno, nei perspektyvaus etiketės. Kalifornijoje, JAV, gimęs septyniolikmetis atlikėjas, M. Rostropovičiaus fondo stipendininkas susikrovęs tokį prestižinių laimėjimų, garbingų apdovanojimų bei išskirtinių pasirodymų bagažą, jog jau dabar muzikos kritikų dažnai įvardijamas kaip „daug žadanti lietuvių fortepijono meno asmenybė“.
Ignas Maknickas
Ignas Maknickas

Nacionalinę M.K.Čiurlionio menų mokyklą kitąmet baigsiąs atlikėjas šią vasarą dalyvavo 35-ajame tarptautiniame „Piano Texas” festivalyje, vykusiame Fortvorto mieste, Teksaso valstijoje, JAV.

Tai pirmasis lietuvių atlikėjas, pakviestas dalyvauti šioje prestižinėje fortepijono meistriškumo akademijoje, kurios metu vyko tokių pasaulinio garso profesorių ir atlikėjų kaip Barry Douglas, Joaquin Achucarro, Tamas Ungar, Vadym Kholodenko, Yoheved Kaplinsky, Christopher Elton pamokos, rečitaliai, susitikimai.

Dalyvauti „Piano Texas” festivalyje – akademijoje kasmet pakviečiami vos 24 jaunieji atlikėjai iš viso pasaulio.

Dalyvauti „Piano Texas” festivalyje – akademijoje kasmet pakviečiami vos 24 jaunieji atlikėjai iš viso pasaulio. Šiais metais joje tobulinosi pianistai iš Kinijos, JAV, Pietų Korėjos, Vokietijos, Australijos, Rusijos, Izraelio, Italijos, Lenkijos ir kt. Festivalis vyksta toje pačioje vietoje kaip ir garsusis Van Kliburno konkursas – Teksaso Christian universiteto Ed Landreth, PepsiCo salėse. Visi jo metu vykstantys renginiai tiesiogiai transliuojami internetu.

„Šiemet aš buvau vienas jauniausių dalyvių festivalyje. Taip pat tapau pirmuoju, kuriam jame teko atstovauti Lietuvai. „Piano Texas” festivalis pulsuoja labai įtemptu ritmu. Nuo 9 valandų ryto beveik kiekvieną dieną vyko meistriškumo pamokos, vėliau – pietūs ir laikas savarankiškam darbui. Vakarais vykdavo solo ir kamerinės muzikos koncertai, kuriuose groja žinomi ir daug pasiekę šių dienų atlikėjai. Didelį įspūdį paliko Dr. Tamas Ungar pamokos – šis profesorius yra gavęs geriausio pasaulyje pedagogo įvertinimą ir 1981 metais įkūrė šį prestižinį festivalį. Man teko garbė uždaryti festivalį, kurio metu įgavau neįkainojamos patirties: dirbau su aukščiausio lygio profesoriais, bendravau su jaunaisiais atlikėjais, kurių dauguma jau baigę garsiąsias Džiulijardo, Karališkąją Londono konservatorijas. Esu be galo dėkingas M. Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondui ir Vilniaus Šv. Kristoforo Rotary klubui, kurie suteikė finansinę paramą dalyvauti tokio lygio renginyje,“ – pasakojo I. Maknickas.

Ignas su džiaugsmu prisimena pasirodymus ne tik JAV, bet ir Vokietijoje, Jungtinėje Karalystėje, Danijoje, Prancūzijoje, Austrijoje, Italijoje, Rusijoje, Danijoje, Lenkijoje, Olandijoje, Kroatijoje, tarp jų – tokiose koncertų salėse kaip Luvro rūmai Paryžiuje bei Ermitažo rūmai Sankt Peterburge.

2016 m. Vilniaus meras Remigijus Šimašius įteikė atlikėjui Mažojo šv. Kristoforo apdovanojimą „už muzikos pasiekimus ir Vilniaus miesto garsinimą“ kaip vienam iš labiausiai nusipelniusių jaunųjų vilniečių.

Už muzikinius pasiekimus 2012 ir 2015 m. I. Maknickas apdovanotas Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės padėkos raštais. Paklaustas apie pilnėjantį pasiekimų bagažą, atlikėjas savo nuopelnų nesureikšmina, sakydamas, jog jo kelyje – dar ne vienas ambicingas iššūkis. O kalbėdamas apie artėjantį savo rečitalį Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje pažada, jog fortepijonas jame suspindės visomis savo spalvomis – nuo barokinių grožybių iki ekspresyvių šių dienų skambesių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius