-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kultūrinio turizmo maršrutas – besidomintiems pajūrio krašto dailės paveldu

Klaipėdos–Lietuvos kultūros sostinės projektas „Nuostabiosios žemės beieškant. Kultūrinio turizmo maršrutas nuo Nidos dailininkų kolonijos iki Prano Domšaičio“ kviečia atrasti XIX–XX a. pirmosios pusės dailininkų pamėgto tapytojų rojaus pėdsakus Klaipėdoje ir Kuršių nerijoje.
Įspūdingas saulėlydis Palangoje
Įspūdingas saulėlydis Palangoje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kultūrinio turizmo maršruto projektą „Nuostabiosios žemės beieškant“ vykdys keturios kultūros įstaigos: P.Domšaičio galerija, Thomo Manno kultūros centras, Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija ir viešoji įstaiga „Nidden“. Jis skirtas besidomintiems pajūrio krašto dailės paveldu ir mėgstantiems keliauti.

„Pagrindinė šio projekto idėja yra iš naujo prisiminti istoriją, kuri pražuvo Antrojo pasaulinio karo metais. Tai yra Nidos dailininkų kolonija, gyvavusi nuo XIX a. antrosios pusės ir į Nidą sukvietusi daugybę menininkų iš Europos ir iš Rytų Prūsijos“, – pasakoja VšĮ Th.Manno kultūros centro direktorė Lina Motuzienė.

Keliaujantieji kultūrinio turizmo maršrutu apie lankytinas vietas sužinos interaktyviame žemėlapyje, kuris bus sukurtas ne tik lietuvių, bet ir anglų, vokiečių bei rusų kalbomis. Klaipėdiečiams siūloma pradėti nuo P.Domšaičio galerijos, kurioje eksponuojami Nidos dailininkų kolonijos darbai iš Aleksandro Popovo rinkinio.

„O tada jau keliauti per Klaipėdos gatves, prisimenant, kur stovėjo Roberto Šmito knygynas, kur dailininkai parodas rengdavo. Pereiti turgaus gatvę, prisiminti, kad ten Gustavas Bozė nuomavosi butą ir vaikščiojo. Sustoti prie šv. Jono bažnyčios buvusios vietos ir prisiminti, kad ten dvi iš Klaipėdos kilusios dailininkės buvo pakrikštytos ir ten netoli gyveno“, – vardija P.Domšaičio galerijos vadovė Kristina Jokubavičienė.

Liepą ir rugpjūtį Smiltynės lankytojų centre bus rengiami plenerai, kuriuose galės dalyvauti visi norintys. Birželį Juodkrantės Miniatiūrų muziejuje bus atidaryta paroda, kur bus eksponuojami darbai iš privačios A.Popovo kolekcijos. Ir galiausiai, pasiekus Nidą, kviečiama apsilankyti ne tik Th. Manno kultūros centre, bet ir dailininkų Carlo Knaufo ir Richardo Birstengelio namuose dirbtuvėse bei daugelyje kitų vietų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius