-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kultūros ministras apdovanojo teatrologę Ireną Aleksaitę ir vargonininką Bernardą Vasiliauską

Teatrologei Irenai Aleksaitei ir vargonininkui Bernardui Vasiliauskui penktadienį įteikti garbingiausi Kultūros ministerijos apdovanojimai „Nešk savo šviesą ir tikėk“.
Kultūros ministerija
Kultūros ministerija / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Apdovanojimus įteikęs kultūros ministras Šarūnas Birutis sakė, jog šįmet garbingus jubiliejus šventę laureatai pagerbiami ir už viso gyvenimo pasiekimus, už Lietuvos kultūroje įžiebtas idėjas ir iniciatyvas.

„Labai svarbu, kad visą gyvenimą pagal pašaukimą dirbantis žmogus būtų pastebėtas, įvertintas, nors žmogus dirba ne dėl įvertinimo, kad darbas jam teikia malonumą. Jūs esate tie žmonės, kurie dirba pagal pašaukimą. Manau, abu nešate šviesą gyvenime, kuris visas pašvęstas kultūrai, aukštoms vertybėms, Lietuvai, ir tikit tuo, ką darot, tuo tikėjimu užkrečiant jaunesnę kartą, kuri iš jūsų mokosi, perima patirtį, skaito knygas, mokosi vargonavimo paslapčių“, – kalbėjo ministras Š.Birutis.

Labai svarbu, kad visą gyvenimą pagal pašaukimą dirbantis žmogus būtų pastebėtas, įvertintas, nors žmogus dirba ne dėl įvertinimo, kad darbas jam teikia malonumą.

„Viską pasako apdovanojimo pavadinimas „Nešk savo šviesą ir tikėk“, jis turi labai gilią prasmę. Stengiamės, kiek leidžia jėgos ir galimybės nešti savo šviesą, o šviesa tai yra menas, kultūra. Mes tik tarpininkai tarp visuomenės, tautos ir meno. Kuo daugiau meno atnešim, tuo bus gražesnis, lengvesnis gyvenimas. Manau, kad menas padeda dingti depresijoms, nesantaikoms, susipriešinimui, ginčams tarp politikų, partijų. Menas taurina žmogų, ir, jeigu mes bent kruopelytę to meno atnešame žmonėms, esame laimingi, tai mūsų pareiga“, – sakė Vilniaus arkikatedros vargonininkas B.Vasiliauskas.

Naują knygą į gyvenimą išleidžianti teatrologė profesorė I.Aleksaitė apgailestavo, kad šią džiugią minutę nėra jos mylimo brolio šviesaus atminimo dirigento Jono Aleksos, kuris visą gyvenimą buvo ir B.Vasiliausko bičiulis, bendraklasis.

„Man labai gera, kad šiandien tarp jūsų galiu jį, per anksti išėjusį, prisiminti“, – susijaudinusi kalbėjo prof. I.Aleksaitė.

Aukščiausias Kultūros ministerijos apdovanojimas – žvaigždė „Nešk savo šviesą ir tikėk“ įteikiamas nuo 2010 metų.

Šį apdovanojimą yra pelnę per 60 Lietuvos kultūrai ir menui nusipelniusių žmonių, menininkų, kultūros mecenatų, dvasininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius