-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Kultūros naktį“ Vilnių apšvies meninės instaliacijos

Šių metų vienos nakties kultūros ir meno festivalio „Kultūros naktis“ šūkis – „Akyse nušvis“, todėl naktines Vilniaus gatves, skverus, aikštes birželio 16 – ąją nušvies kaip niekad gausu meninių šviesos instaliacijų ir projektų.
„Afterglow“
„Afterglow“ / Organizatorių nuotr.

Po Šiuolaikinio meno centro (ŠMC) stogu vienai nakčiai įsikurs kubo formos garsinė ir vaizdinė instaliacija „Afterglow“, kuri per šešis permatomus ekranus transliuos geometrinių figūrų animaciją. Šią instaliaciją galima bus išvysti skirtingose pavidaluose – tik pradėjus blausiai vakarėti, nuo 18 valandos, iki akinančios nakties tamsos – 2 valandos nakties.

Organizatorių nuotr./Virsmas
Organizatorių nuotr./Virsmas

Nuo 19 valandos iki pat vidurnakčio Sapiegų rūmuose galima bus išvysti Urtės Mildos Širvinskaitės šviesos instaliaciją – performansą „Virsmas“, kuris pasakos apie žmogaus – drugio metamorfozę, nerangaus vikšro virsmą į grakštų drugelį. Kiekvienas apsilankęs turės progą susipažinti su visomis drugio metamorfozės stadijomis, o instaliacijos erdvės centre pasislėpusi kokone būtybė pakvies susimąstyti apie savo vidines emocijas ir išgyventi savo vidinį virsmą.

Šiek tiek labiau sutemus, nuo 22 val. vakaro iki 1 val. nakties, keliaujančius link Sapiegų rūmų įėjimo lankytojus pasitiks interaktyvi šviesos instaliacija „Running lights“, kuri atgaivins ir papuoš pagrindinį rūmų fasadą nuolat besikeičiančiomis spalvomis. Ši instaliacija pakvies iš naujo atrasti bei atgaivinti Sapiegų rūmų dvasią, gaubiančią rūmus nuo pat vėlyvojo baroko laikų.

Organizatorių nuotr./Šviesos tiltas
Organizatorių nuotr./Šviesos tiltas

Nuo 18 val. vakaro iki 2 val. nakties Lietuvos technikos bibliotekos kieme bus galima išvysti skulptoriaus Vėjo Aliuko meninę instaliaciją „Spurga“. Ši instaliacija – juoda 8 metrų skersmens pripučiama forma su ertme viduryje. Tai objektas, lenktyniaujantis su erdve ir šviesa, žaidžiantis ir iškreipiantis subjekto santykį su realybe. Instaliaciją pristato festivalio variklis „Caffeine“.

Baltasis tiltas nuo 21 val. iki 2 val. nakties sukurs tautišką atmosferą bei taps trispalve šviesos grandine, kuri mirgės Lietuvos muzikos ritmu. Interaktyvi instaliacija „Šviesos tiltas“ – tai Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos studentų bei dėstytojų bendras projektas bendradarbiaujant kartu su „Adam Decolight“, simbolizuojantis tiltą, jungiantį Lietuvą su pasauliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius