-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kultūros nakties“ renginius sostinėje aplankė apie 200 tūkstančių žmonių

Penktadienį po įvairias sostinės erdves pasklido aktoriai, muzikantai, dailininkai ir šokėjai. Vilniuje jau devintą kartą vyko vienos nakties kultūros ir meno festivalis – „Kultūros naktis“. Vilniečiai ir miesto svečiai turėjo galimybę aplankyti 130 įvairių renginių: nuo šokio, teatro, kino, cirko ar muzikos – iki vizualiųjų menų bei garso technologijų. „Kultūros nakties“ metu lankytojams duris atvėrė muziejai, galerijos, teatrai ir net bažnyčios.
„Kultūros nakties“ akimirka
„Kultūros nakties“ akimirka / Vilniaus savivaldybės nuotr.
:Festivalio programą pradėjo kontraversiško menininko iš Čekijos David Černy meninės instaliacijos „Kabantis žmogus“ atidengimas. Ant viešbučio „Novotel“  stogo viena ranka už atbrailos besilaikančią, dviejų metrų aukščio žmogaus figūrą, vaizduojančią žinomą  psichoanalitiką Zigmundą Freudą,  atidengė Vilniaus savivaldybės vicemeras Linas Kvedaravičius.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Kultūros naktis“ Vilniuje
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Kultūros naktis“ Vilniuje

„Linkiu, kad šventė tęstųsi ne tik šią vieną naktį,  kad po kultūros nakties išauštų kultūros rytas ir virstų kultūros savaite, mėnesiu,  metais“, – kalbėjo vicemeras.  

 „Šviesos ieškok tamsoje“ – tokiu šūkiu šiemet pasitiko festivalis. Tai puikiai atskleidė didžiausias šių metų „Kultūros nakties“ vizualusis projektas prie Baltojo tilto – „Vandens iliuzijos“.  Ant Neries upės galima buvo stebėti unikalius video ir lazerių vaizdus. Kerintys vaizdai žiūrovus stebino ir Vilnios upėje , Užupio tvenkiniuose, po Žvėryno tiltu.

Festivalyje „Kultūros naktis“  šiais metais  dalyvavo  per 500 menininkų, sukurta 130 skirtingų projektų.  Pasak renginio organizatorių, preliminariais duomenimis  festivalyje apsilankė apie 200 tūkst. vilniečių ir miesto svečių.

Kviečiame pasigerėti šio renginio vaizdais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius