Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kultūros naktis“ Naujamiestyje – dizaino turgus, 2 koncertai ir 1 vakarėlis

Jau šiandien Vilniuje prasideda „Kultūros naktis“, kurios svarbia dalimi šiemet tampa menų fabriko „Loftas” kiemas. Naujamiestyje įsikūrusiame „Lofte“ šią naktį vyks net trys nemokami renginiai: vasariška dizaino mugė „Uptown Market“, lenkų atlikėjo Organeko koncertas, kurį papildys Jurgio Didžiulio performansas, o ištvermingiausius kultūrininkus visą naktį ten pat kvies „Elektroninė kultūros naktis“.
„Kultūros naktis“ Lofte
„Kultūros naktis“ Lofte / Organizatorių nuotr.

Kultūros nakties programą Naujamiestyje pradės dizaino mugė „Uptown Market“. Šis kiekvieną sezoną pasikartojantis dizainerių ir gero dizaino mėgėjų susibūrimas vyks iki vėlaus penktadienio vakaro.

Kūrėjai „Uptown Market“ siūlys pasipildyti savo vasarišką garderobą vienetiniais drabužiais, aksesuarais ir meno kūriniais.

Tarp kūrėjų, kurie savo darbus pristatys „Uptown Market“, yra ir dizaineris Aleksandras Pogrebnojus, Aistis Mickevičius ir jo sukurtas prekinis ženklas „FUMparFUM“, bei kiti talentingi lietuviai – juvelyrai, keramikai, dizaineriai.

Du bendraminčių pasirodymai

Veiksmas Naujamiestyje iš dizaino mugės „Lofto“ kieme esančiame „IndEx Hall“ persikels į patį „Loftą“ apie 22 val. Ten gerą nuotaiką palaikys net du gyvo garso koncertai. Pirmasis ant scenos lips Jurgis Didžiulis.

Organekas yra vienas iš labiausiai gerbiamų lenkų muzikantų, ypač mėgstamas už nuoširdų dėmesį savo gerbėjams, o savo skambesiu neretai yra prilyginamas amerikiečių supergrupei „Kings Of Leon“.

Po Jurgio performanso dėmesį perims lenkų muzikantas Organekas. Šio atlikėjo muzika – vintažinis rokenrolas, kurį puikiai papildo charizmatiška atlikėjo asmenybė.

Organekas yra vienas iš labiausiai gerbiamų lenkų muzikantų, ypač mėgstamas už nuoširdų dėmesį savo gerbėjams, o savo skambesiu neretai yra prilyginamas amerkiečių supergrupei „Kings Of Leon“.

2014 m. atlikėjas keliavo po Lenkijos miestelius, kaimus ir koncertavo kitose netikėtose erdvėse – panašiai pernai elgėsi ir Jurgis Didžiulis, po Lietuvą keliaudamas muzikiniu reanimobiliu. Po šio turo alternatyvi lenkų radijo stotis „Troika“ Organeką apdovanojo už priminimą apie asmeniško kontakto su publika svarbą.

Kultūros nakties užbaigimas numatomas paryčiais

Nakties kulminacija ir visos „Kultūros nakties" atomazga taps trečiasis „Lofto“ renginys, kuris prasidės vidurnaktį.

Į menų fabriką yra kviečiami elektroninės muzikos mylėtojai ir ištvermingiausi naktinėtojai. Naktinėje „Lofto“ scenoje pasirodys trys didžėjai, vienas iš jų – svečias iš Vokietijos – Biodub. Savo gyvo pasirodymo metu jis pins techno ir electronic dub muzikos žanrus.

Prie svečio taip pat prisijungs du vietiniai nakties vilkai Grad_U ir Pranzou, kurie visus atlaikiusius kultūringą naktį šokdins iki paryčių. Visi renginiai yra nemokami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius