-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kultūros naktyje“ – ekstremalaus šokio duetas iš Ispanijos HURyCAN

Birželio 19 d. festivalyje „Kultūros naktis” susipažinsime su tarptautinių festivalių numylėtiniais – laukine ekspresija prisotinta argentinietės Caldelaria Antelo ir prancūzo Arthur Bernard Bazin šokio kompozicija.
Myliu Nekenčiu
Myliu Nekenčiu / Renginio organizatorių nuotr.

Ispanų kompanijos HURyCAN šokio spektaklis „Myliu/nekenčiu“ („Te Odiero“) pelnė tarptautinį kritikų, žiūrovų pripažinimą ir eilę apdovanojimų. Šiuo darbu C.Antelo ir A.Bernard revizuoja kūno galimybes ir komunikaciją per judesį.

Kuo tampa svajonės įgijusios kūną? Šokėjai atsakymų ieško meilės ir neapykantos sankirtos taškuose, sentimentaliuose pakilimuose ir nuosmūkiuose, kūnuose, kuriuose užgimę  geismai susiduria su jų nelankstumu.

„Mes siekiame ištirti, kas esame, stimuliuodami ryšį su publika per vaizduotę, humorą ir jausmus. Šokyje mes tikime tapatybių, kūnų, veiksmų įvairovės pusiausvyra. Itin komunikatyvia ir visiems suprantama šokio kalba“, – sako atlikėjai. Projektas užgimė 2011 m. vasarą, netruko įžengti į Madrido šokio sceną ir pradėti savo sėkmės skrydį. „Myliu/nekenčiu“ pelnė pagrindinius prizus ir žiūrovų simpatijas pagrindiniuose choreografijos konkursuose Ispanijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje.

Renginio organizatorių nuotr./Myliu Nekenčiu
Renginio organizatorių nuotr./Myliu Nekenčiu

Candelaria Antelo gimė Buenos Airėse, Argentinoje, čia pradėjo šiuolaikinio šokio mokslus. 2004-aisiais Candelaria iškeliavo į Angliją. Lydse įgijo bakalauro ir išsikraustė į Ispaniją. 2009 m. įstojo į „María de Ávila“ šokio konservatoriją Madride, kur susitiko su būsimu kūrybos partneriu Arthur Bernard. Bernardas įgijo Paryžiaus Universiteto diplomą plastikos meno srityje. 2007-aisiais Madride gilino dramos ir kūno valdymo įgūdžius. 2009-ųjų rudenį Arthuras įstojo į šokio konservatoriją Madride.

2010-aisiais šių menininkų duetas sukūrė kompoziciją „Discordio“, laimėjusią pirmą vietą Vallecas choreografijos konkurse. 2011-ųjų birželį duetas buvo pakviestas į La Gomera choreografijos centrą, kuriame gimė projektas „Myliu/nekenčiu“. 2013-aisiais menininkai įkūrė „HURyCAN“ studiją ir pristatė naują darbą, kuris buvo pripažintas geriausiu 27-ojoje tarptautinėje teatro ir šokio mugėje Hueskoje (Ispanija).

Renginio organizatorių nuotr./Myliu Nekenčiu
Renginio organizatorių nuotr./Myliu Nekenčiu

HURyCAN trupės šokio kompoziciją „Myliu/nekenčiu“ (Ispanija) birželio 19 d. 21:30 ir 23:00 Daukanto aikštėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius