-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kultūros renginiai Vasario 16-ąją: 8 idėjos, kaip paminėti šimtmetį

Šiemet vasario 16-ąją minint valstybės atkūrimo šimtmetį Lietuvos miestuose ir miesteliuose netrūks šventinių renginių – dėliojantis savo šventinę programą, 15min kviečia atkreipti dėmesį į 8-is iš jų.
Šviesų festivalis Klaipėdoje vyks vasario 15-17 dienomis.
Šviesų festivalis Klaipėdoje vyks vasario 15-17 dienomis. / Klaipėdos šventės nuotr.

Koncertas „Gloria Lietuvai“

Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre vyks iškilmingas valstybės atkūrimo šimtmečio koncertas, kuriame nuskambės kompozitorių Vaclovo Augustino, Lino Rimšos, Anatolijaus Šenderovo, Ramintos Šerkšnytės, Mindaugo Urbaičio, Kipro Mašanausko specialiai šiai progai parašytų kūrinių premjeros.

Diriguoja Juozas Domarkas, Mirga Gražinytė, Vytautas Miškinis, Modestas Pitrėnas, Gintaras Rinkevičius, Martynas Staškus, Robertas Šervenikas.

Kur? Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre. Koncertą tiesiogiai transliuos LRT.

Kada? 18 val.

Paroda „Optimizmo architektūra. Kauno fenomenas, 1918–1940“

Vasario 16-oji gali tapti puikia proga susipažinti su Kauno modernizmo architektūra, kurią siekiama įtraukti į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą – Nacionalinėje dailės galerijoje veikia kilnojamoji paroda „Optimizmo architektūra. Kauno fenomenas, 1918–1940“, kuri šiemet taip pat bus pristatoma Paryžiuje, Romoje, Taline ir Vroclave.

Kur? Nacionalinėje dailės galerijoje Vilniuje.

Kada? 11–17 val., 14 val. vyks ekskursija su parodos kuratore Marija Drėmaite.

KoncertasAuszra 16“

Vasario 16-oji neformaliai ir po atviru dangumi – tai siūlo koncerto Vilniaus mokytojų namų kiemelyje organizatoriai. Programoje – Donis ir Rasa Serra, grupės „Siela“ ir „Kūjeliai“, Veronikos Povilionienės šventinis žodis bei dainos, tradicinių šokių klubas ir kt.

Jei oras linksmybėms po atviru dangumi bus netinkamas, renginys bus perkeltas į Mokytojų namų salę.

Kur? Vilniaus mokytojų namų kiemelyje.

Kada? 18–22 val.

Šviesos paminklo įžiebimas

Vilniuje prie Lukiškių aikštės į dangų pakils milžiniškas šviesos paminklas, kviečiantis atminti ir pagerbti visus, kovojusius už Lietuvos laisvę. Paminklą įžiebs idėjos autorius, Nacionalinės premijos laureatas, architektas Audrius Ambrasas.

Kur? Aukų gatvės skvere tarp Genocido aukų muziejaus ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Vilniuje.

Kada? Nuo 17.30 val.

D.Razausko koncertas ir A.Marčėno poezijos skaitymai

Martyno Mažvydo bibliotekoje, minint valstybės atkūrimo šimtmetį, įvyks Domanto Razausko ir grupės koncertas kartu su poeto, eseisto, kritiko, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato Aido Marčėno poezijos skaitymais.

Kur? Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje Vilniuje.

Kada? 18 val.

Klaipėdos šviesų festivalis

Uostamiestyje vasario 15–18 dienomis vykstantis festivalis šįsyk kvies į septynis skirtingus šviesos ir muzikos šou, tarp kurių – ir specialus Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui skirtas projektas. Organizatoriai ragins atrasti Italiją Klaipėdoje bei kvies į šviesos bei muzikos projektą „Šimtmečių vartai“.

Kur? Klaipėdos senamiestyje.

Kada? 18–23 val.

Koncertas „Dainuoju Lietuvą“

Vilniaus Katedros aikštėje nuskambės įsimintiniausios projekto „Dainuoju Lietuvai“ dainos, kurias atliks Jazzu, Bjelle, Merūnas ir kiti atlikėjai. Koncertas bus transliuojamas ir per LRT televiziją, skirtingose sostinės vietose bus įrengti specialūs ekranai, per kuriuos bus galima stebėti transliaciją.

Kur? Vilniaus Katedros aikštėje.

Kada? 19 val.

Programa „Atgimstanti šimtmečio muzika“

Kauno miesto simfoninis orkestras, diriguojamas Vilmanto Kaliūno, drauge su solistais šventinėje programoje atliks Balio Dvariono koncertą smuikui ir orkestrui bei Rimanto Giedraičio, grupės „Broliai Bazarai“, Andriaus „Phun Thomo“ Laucevičiaus elektro-simfoninę siuitą „Vardan Tos“.

Kur? Kauno valstybinėje filharmonijoje.

Kada? 17 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius