Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kultūros tarybos remiamos įstaigos ir NVO galės skirti daugiau lėšų energijos išlaidoms

Kultūros tarybos finansavimą gaunančios įstaigos ir nevyriausybinės organizacijos galės skirti daugiau lėšų elektros, šildymo išlaidoms.
Lietuvos kultūros taryba
Lietuvos kultūros taryba / Vytenio Budrio nuotr.

Kultūros ministras Simonas Kairys savo įsakymu leido padidinti skiriamų lėšų dalį šių organizacijų ir įstaigų administravimui, atsižvelgiant į kylančias energijos išteklių kainas, trečiadienį informavo ministerija.

Pasak ministerijos, kultūros organizacijos, atsiskaitydamos už elektrą, susiduria su sunkumais, kurių grėsmė išlieka ir ateities perspektyvoje, prasidedant šildymo sezonui.

Įsakymu leista padidinti bendrus administravimo išlaidų limitus iki 50 proc. nuo buvusių 35 procentų.

Programose „Strateginis kultūros organizacijų finansavimas“ ir „Strateginis meno kūrėjų organizacijų finansavimas“ dalyvaujančioms įstaigoms administravimo išlaidų limitas kaip ir anksčiau išlieka 60 procentų. Tačiau jei šios įstaigos ir organizacijos gaus papildomą finansavimą kitose programose, jos administravimui kitąmet galės panaudoti pusę lėšų vietoje anksčiau numatytų 20 procentų.

Viešajam sektoriui administravimo išlaidų limitas nepakeistas ir lieka 20 proc. nuo gauto finansavimo.

Ministerija pabrėžia, kad energijos kainų šuolis ir didelė infliacija yra „laikytinos nenugalima jėga“, kuri gali koreguoti projektų vykdymo rezultatus.

Jeigu projektų vykdytojai susiduria su dideliais sutartų veiklų įgyvendinimo sunkumais, Lietuvos kultūros taryba kviečia teikti argumentuotus prašymus dėl apimčių pokyčių.

Lietuvos kultūros tarybos pirmininkė Asta Pakarklytė sako, kad išaugus kainoms, projektų vykdytojai kviečiami „teikti motyvuotus prašymus“, kad galėtų sumažinti projektų apimtis, pakeisti jų vykdymo būdus.

Kitąmet dėl minėtų priežasčių Vyriausybė biudžete yra numačiusi Lietuvos kultūros tarybai papildomus 1,6 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius