-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laikinoji sostinė kviečia į „Kauno Hanza dienas 2015“

Jau antrus metus Kaunas švęs „Kauno Hanzos dienas“. „Kauno dienos“ ir „Hanzos dienos“ sujungtos pernai (2014 m.), nusprendus, kad miesto šventė turi įgauti tam tikrą tapatybę, išsiskirti savitumu. Kaunas – vienintelis Lietuvos miestas, dabar priklausantis Naujosios Hanzos miestų sąjungai, o savo tvirtus ryšius su Hanza yra užmezgęs prieš šimtus metų.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Alfredo Pliadžio nuotr.

Gegužės 23 ir 24 dienomis prie Kauno pilies ir jos prieigose, Santakos parke dominuos viduramžių tema. Vyks viduramžių atlikėjų koncertai, VIII tarptautinis riterių turnyras, parodomosios programos bei masinės kautynės, raitų riterių rungtys, veiks viduramžiška mokyklėlė vaikams, visus linksmins juokdariai, žonglieriai, akrobatai, šurmuliuos amatininkai.

Šiais metais Hanzos dienose apsilankę svečiai išvys nemažai naujovių, kurios leis jiems geriau pasinerti į viduramžių epochos dvasią, patiems pajusti, ką reiškė gimti ir gyventi anais šlovingos senovės laikais.

Supažindins su viduramžių miestiečio gyvenimu

Geroji viduramžių dvasia šiemet savo globon paims ne tik apsauginį Kauno pilies griovį, bet ir vidinį pilies kiemelį, kuriame kiekvienas apsilankęs galės išbandyti daugelį dalykų, be kurių nebuvo įsivaizduojamas senojo Kauno miestiečio gyvenimas. 

Įgudę amatininkai ir senovės rekonstruktoriai pamokys visus norinčius, kaip be degtukų ir žiebtuvėlio įkurti ugnį ir kaip ant įkurto laužo pasigaminti viduramžiško maisto, o nenorintys valgyti galės išmokti juvelyrikos ar odinių papuošalų gamybos paslapčių. Tie, kas patys nenorės gaminti „pavilgio kasdieninio“, galės stebėti viduramžiško patiekalo gamybos konkursą, kuriame susirungs viduramžiškų valgių gamybos ekspertai iš visos Europos.

Galės išvysti kankinimo įrankius

Tačiau ne vien tik valgiu gyvas žmogus – visi atvykusieji galės išvysti senovinius kankinimo įrankius, o nepatenkinti artimu savo galės tuos įrankius ir išbandyti.

Nenorinčių nieko kankinti ir būti kankinamais lauks viduramžiški žaidimai mažiems ir dideliems, kur bus galima išbandyti savo rankos taiklumą ir sudalyvauti įvairiose rungtyse. Istoriniai klubai autentiškai, pagal visas viduramžių taisykles įsirengs savo stovyklas, kurias visi atėjusieji galės apžiūrėti ir balsuoti už labiausiai patikusią iš jų.

Vyks pilies šturmo inscenizacija

Jau sutemus, šeštadienio vakarą miestiečių ir visų svečių teismui bus pristatyta atnaujinta  Kauno pilies šturmo inscenizacija, kurios metu šventės svečiai ir dalyviai ne tik galės atnaujinti savo istorijos žinias, bet ir gyvai išvys istorinius įvykius bei personažus, paganys akis į daugybę naujai paruoštų specialiųjų efektų bei triukų.

Senovinės muzikos mylėtojų ausis visos šventės metu malonins senovinės muzikos grupės – „Irdorad“ iš Baltarusijos ir naują savo programą pristatantys lietuviai, grupė  „Ambera“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius