Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laikrodžių muziejuje trumpam atgis istorinė muitinė

Šeštadienį 12 val. Klaipėdos laikrodžių muziejuje įvyks edukacinis renginys skirtas Muziejų metams. Renginys pakvies lankytojus į edukacinį užsiėmimą „Linksmosios muitinės procedūros“, kuriame LDM Laikrodžių ir Šilutės muziejų muziejininkai žaidimo forma atkurs vieną iš kaizerinės Vokietijos ir carinės Rusijos pasienyje stovėjusių muitinės postų vykdomų funkcijų.
Joninių dieną suskambės kariliono varpai.
Klaipėdos Laikrodžių muziejuje atgims istorinė muitinė. / Koncertų salės nuotr.

Kiekvienas dalyvis, norintis įžengti į Laikrodžių muziejaus kiemelį, turės kirsti įsivaizduojamą kaizerinės Vokietijos ir carinės Rusijos (Žemaitijos) sieną, pereiti muitinės kontrolės postą.

Kontrolės postą sudarys muitinės tarnautojui skirtas pastatas, šalia kurio bus įrengtas nuleidžiamasis buomas. Greta muitinės posto bus eksponuojama laikina paroda apie pasienio ir muitinės ypatybes. Pereinančius muitinės postą svečius pasitiks atkurtais kaizerinės Vokietijos laikotarpio rūbais apsirengę muitininkai ir pasienietis, kurie supažindins su buvusio pasienio muitinės, sienos kirtimo taisyklėmis, užduos linksmus klausimus pasienio muitinės tema. Dalyviai žaidimo forma bus prašomi užpildyti gabenamų per sieną prekių deklaracijos kortelę, muitinės tarnautojas atliks išsamią dokumentų patikrą ir asmens daiktų „apžiūrą“.

Muitinės poste veiks keitykla – litai bus keičiami į specialius išleistus pinigus. Pinigų keitykloje dalyviai bus supažindinami su valiutos naudojimo taisyklėmis. Tik su šia valiuta patekę į linksmybių sūkurį kiemelyje, dalyviai galės įsigyti šio krašto kulinarinio paveldo patiekalų – vofelių (didelių ant lauko krosnies vietoje kepamų vaflių) ir čia pat verdamos kafijos (miežinės ir pupelių kavos). 

Laikrodžių muziejaus muziejininkai pasistengs, kad  aktyviausi dalyviai pasigamintų tikrą veikiantį laikrodį. Gros muzika, skambės juokas, bus tikrai šaunu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius