Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laukia jaukūs vakarai su ugninga pabaiga (nuotraukos)

Lapai palengva ima geltonuoti, pavakare žvarbsta pirštai, o atostogų peizažai vis tolimesni. Tačiau nėra to blogo – vėstant orams kur kas lengviau pasikviesti patinkantį pažįstamą kavos ar arbatos. Kad tyliai atslenkantis ruduo neatsivestų liūdesio, mėgaukitės romantiškais, energingais ir užburiančiais renginiais, kurių neišbaido jokia dargana.
Ugnies skulptūra.
Ugnies skulptūra. / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Penktadienio vakarą į Vilniaus mokytojų namų kiemelį plūs aktoriaus ir bardo Gedimino Storpirščio gerbėjai, kurie čia išgirs jo dainų rinktinės „18 akimirkų“ pristatymą. Kartu su G.Storpirščiu atėjusius melodijomis vaišins gitara grojantis Jonas Krivickas, klavišiniais – Saulius Mackeliūnas, kontraboso meistras Vytis Nivinskas ir smuikininkas Vytas Mikeliūnas. Jei jums mielos G.Storpirščio dainos, džiaugsitės jaukiu vakaru.

Kada – penktadienį, 19 val. Bilieto kaina – 20 Lt, studentams, moksleiviams, pensininkams – 15 Lt.

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras pradeda naują XXI koncertų sezoną smagiais koncertais – kartu su orkestru muzikuos autentiškų rusų folkloro instrumentų kvartetas „Terem“ (Sankt Peterburgas). Šie keturi pokštininkai ir eksperimentuotojai  kels šypseną ir nuostabą grodami dviejomis domromis, bajanu ir kontrabosine balalaika. Atrodo, klausytojų laukia nepakartojamas muzikinis žaidimas. Beje, Kongresų rūmų sienas papuošė fotografijų paroda „Orkestro repeticija“. Jei seniai ten buvote – verta užsukti.

Kada – rugsėjo 18 d. ir 19 d., 19 val. Bilietų kainos: 20–100 Lt.

Ne tik jauniems

Šeštadienį Vilniaus Sereikiškių parke griaudės jaunimo šventė „Kodas: JAU.09.19.“ (JAU šifras: JAUni, JAUnai, JAUniems). Visą dieną vykstančio renginio metu jauni žmonės ir miestų gyventojai bei svečiai bus kviečiami aktyviai prisijungti prie įvairiausių veiklų, pradedant šokių pamokomis, žonglierių triukais, grafiti ir filmų peržiūromis, baigiant įvairiausiomis diskusijomis bei debatais, o vakare – koncertais ir DJ‘ų pasirodymais. Smagu bus užsukti ir pajusti jaunų žmonių kūrybinį polėkį.

Kada: šeštadienį, nuo 12 iki 21 val. Kiek – nemokamai.

Nedažnas žino, kad šiemet sukanka 200 metų nuo vokiečių romantiko Felixo Mendelssohno bei 100 metų nuo lietuvių kompozitorių Stasio Vainiūno ir Juliaus Gaidelio gimimo. Šią progą Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčioje primins lietuvis vargonininkas iš Vokietijos Vytenis Vasyliūnas. Jis klausytojus pakvies į nemarių šių kompozitorių kūrinių koncertą. Klasika apgaubs šiluma, o juk Šv.Jonų bažnyčioje gražu.

Kada – šeštadienį, 18 val. Bilieto kaina – 15 Lt; su moksleivio, studento, pensininko pažymėjimu – 10 Lt.

musicalinstruments.org/Liutnia
Liutnia

Svečiuojasi italai

Sekmadienio vakarą Šv. Kotrynos bažnyčios skliautus švelniai myluos italų rengiamo renesansinės muzikos koncerto garsai. Klasikinės muzikos gerbėjai renginio metu išgirs programą „Itališkos liutnios menas ir muzika Lombardijoje“, kurią atliks sopranas Silvia Frigato. Jai renesansinėmis liutniomis akomponuos Massimo Lonardi ir Maurizio Piantelli. Taip pat atėjusieji išgirs senovinių styginių instrumentų – liutnių – gamybos Renesanso epochoje ypatumus ir pamatys liutnių gamybos tradicijų parodą.

Kada – sekmadienį, 19 val. Kiek – nemokamai.

Ugnies netrūks

Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Fakyras.
Fakyras

Šeštadienio vakarą Neries krantinėje prie Karaliaus Mindaugo tilto vyks įspūdingas ugnies renginys „Dialogas su senąja Europa“. Jo metu bus atliekami ritualai – deginamos skulptūros, kurios transformuosis į ugnies statulas, skambės sutartinės, o vaizdą papildys lazeriai.

Kada – 20 val. Kiek – nemokamai.

Sekmadienio vakarą tą patį Neries krantą prie Karaliaus Mindaugo tilto ir vėl užlies ugnies liepsnos. Čia vyks renginys „Vilniaus legenda“, skirtas paminėti Lietuvos tūkstantmečiui ir rudens lygiadieniui. Moksleiviai ir studentai iš žvakių išdėstys ir uždegs iš kunigaikščio Gedimino laikų atėjusius ženklus. Greta pasirodys klubo „Ugniniai ženklai“ fakyrai, o Nerimi plauks skulptūros.

Kada – sekmadienį, 20–22 val. Kiek – nemokamai.

Abu vakarus prijaukintos ugnies liepsnos nušvies padangę. Praleiskite savaitgalį su kibirkštėle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius