Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Legendinis saksofono virtuozas improvizuos gimtojoje Plungėje

Penktadienį, kovo 6 d., 16 val. Plungės Mykolo Oginskio meno mokyklos salėje įvyks koncertas-susitikimas su Lietuvos kultūros ir meno premijos laureatu saksofonininku Petru Vyšniausku. Po naujo edukacinio projekto „Per Musica Ad Astrum“ vėliava įvyksiantis susitikimas su žymiuoju iš Plungės kilusiu muziku – jau trečiasis projekto, kurio metu žymūs muzikai aplankys Lietuvos krašto mokyklas, padovanodami koncertą bei žurnalo „Muzikos barai“ prenumeratą, renginys.
Projekto dalyvis Petras Vyšniauskas
Projekto dalyvis Petras Vyšniauskas / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Plungė

Edukacinio projekto „Per Musica Ad Astrum“ globėjas Petras Vyšniauskas dažnai tituluojamas vienu iškiliausiu ir savičiausių Lietuvos džiazo kūrėjų, aukščiausio pilotažo saksofono virtuozu, kurio eksperimentams atviroje kūrybinėje biografijoje – partnerystė su džiazo, folkloro, klasikinės bei šiuolaikinės muzikos atlikėjais. Petras Vyšniauskas – daugiausia titulų pelnęs Lietuvos saksofonininkas, apdovanotas Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino ordinu, Nacionaline premija, 2005 metais pripažintas Nacionaline vertybe.

„Į savo gimtąjį miestą su projektu „Per Musica Ad Astrum“ grįžtu pasakyti, jog didžiu žmogumi ne gimstama, o tampama, – teigia maestro Petras Vyšniauskas. – Kiekvienas apsilankymas Plungėje man mielas ir brangus, tad ir šį kartą labai džiaugiuosi grįždamas su gražia misija, kurios prasme ir nauda ne pirmą kartą įsitikinu koncertuodamas vaikams ir jaunimui.“

Plungės Mykolo Oginskio meno mokykloje vyksiančiame susitikime klausytojai turės galimybę ne tik pasiklausyti legendinio saksofono virtuozo, gausybę premijų ir apdovanojimų pelniusio Petro Vyšniausko improvizacijų, bet galės iš arčiau pažinti žymųjį kraštietį.

„Renginyje ketiname pateikti ne vieną staigmeną ne tik klausytojams, bet ir pačiam maestro“, – žadėjo projekto vadovė Raimonda Katiliūtė, atskleidusi, jog koncerte-susitikime bus demonstruojama intriguojanti video ir foto medžiaga iš muziko gyvenimo, klausytojai turės galimybę laimėti ne vieną puikią dovaną, o Plungės Mykolo Oginskio meno mokyklai bus iškilmingai įteikta žurnalo „Muzikos barai“ prenumerata“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius