Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Legendos“ Palangoje: muzikologas Viktoras Gerulaitis kalbins maestro Juozą Domarką

Lietuvos kultūros sostinėje Palangoje visą mėnesį – nuo liepos 26 d. iki rugpjūčio 20 d. – klausytojus džiugins tradicinis, jau penktasis sakralinės muzikos festivalis „Ave Maria“. Įžanga į šį festivalį taps penktadienį, liepos 26 d., 17 val. Palangos miesto viešojoje bibliotekoje rengiama popietė „Legendos“.
Juozas Domarkas
Juozas Domarkas / Dimitrijaus Matvejevo nuotr.

Šio renginio metu muzikologas Viktoras Gerulaitis kalbins Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro įkūrėją, vyriausiąjį dirigentą ir meno vadovą, Lietuvos nacionalinės premijos laureatą profesorių Juozą Domarką. 

Susitikimo metu taip pat publikai taip pat bus pristatyta V. Gerulaičio knyga „Orkestro byla“, dedikuota prof. J. Domarkui, kurioje autorius apžvelgia Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro kūrybinį gyvenimą. 

„Kiekviena šalis turi savo nacionalinį simfoninį orkestrą, savo korifėjus, kurie jau yra tapę legendomis. Profesorius J. Domarkas – vienas iš jų, todėl ir šį renginį pavadinome „Legendos“, – sakė renginio organizatorė, festivalį “Ave Maria“ rengiančios viešosios įstaigos „Cantus firmus“ vadovė Gitana Krikščiūnaitė. 

Maždaug valandą truksiančio pokalbio metu maestro J. Domarkas papasakos įvairių istorijų, susijusių su orkestro, taip pat – savo asmeniniu gyvenimu, kūryba, sutiktas neeilines asmenybes iš meno, kultūros pasaulio. „Apie tokius žmones, kaip maestro, turėtume žinoti daugiau.

Penktadienio vakarą vyksiančio susitikimo metu turėsime neeilinę galimybę šias istorijas išgirsti iš paties J. Domarko lūpų, užduoti jam klausimų. Tikrai verta ateiti į šį renginį, pasibūti drauge, pasišnekučiuoti, juo labiau kad V. Gerulaitis, kalbinsiantis maestro, moka užmegzti šiltą, kitonišką, linksmą ir kupiną įdomių pasakojimų pokalbį“, – kalbėjo G. Krikščiūnaitė. 

Pasak G. Krikščiūnaitės, renginių ciklą „Legendos“ Palangoje norima tęsti ir pasibaigus vasarai. „Juk įdomių asmenybių yra labai daug“, – teigė renginio organizatorė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius