-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkų diskusijų klubas kviečia švęsti Lenkijos gimtadienį

Šį penktadienį, lapkričio 8 dieną, Lenkų diskusijų klubas kviečia švęsti 101-ąjį Lenkijos gimtadienį. Anot klubo vadovės Alinos Obolevič, tai proga susiburti visiems tolerantiškiems ir laisvę mylintiems žmonėms.
Lenkijos Nepriklausomybės šimtmetis Lenkų diskusijų klube
Lenkijos Nepriklausomybės šimtmetis Lenkų diskusijų klube / Roman Niedzwiecki/zw.lt nuotr.

„Kiekvienais metais švenčiame ir Lietuvos, ir Lenkijos nepriklausomybės dienas, nes mums, Lietuvos lenkams, abi dienos vienodai svarbios“, – teigė A.Obolevič.

Jau tradicija tapusiame Lenkijos gimtadienyje laukiamas kiekvienas mylintis laisvę. Kaip atskleidė klubo vadovė, susidomėjimas renginiu kasmet auga. „Labai smagu, – džiaugėsi ji, – kad susirenka įvairaus amžiaus ir profesijų žmonės, kartu švenčia politikai, ir visuomenės veikėjai.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Alina Obolevič
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Alina Obolevič

Pašnekovė juokavo, kad nors renginys garsėja ypatingai skaniu lenkišku bigosu, svečius, vis dėlto, suburia noras bendrauti.

„Pastebėjome, kad yra žmonių, be kurių mūsų klubo veikla būtų mažiau efektyvi, todėl jau antrus metus įteikiame simbolinius apdovanojimus“, – pasakojo A.Obolevič.

Šiemet Lenkų diskusijų klubas pagerbs žurnalistus Jerzy Haszczynskį bei Rimvydą Valatką, istoriką Alfredą Bumblauską, advokatę Eveliną Dobrovolską ir ekonomistą Boguslavą Gruževskį.

„Jie kasdiene savo veikla puoselėja dviejų tautų draugystę ir toleranciją. Beje, su kiekvienu numatyta trumpa diskusija, kurios metu aptarsime aktualias lenkų-lietuvių temas bei istoriją. Šių metų renginio tema – „Tarp Liublino unijos ir Europos Sąjungos“, – teigė pašnekovė.

Vilniaus klube „Paviljonas“ vyksiančiame Lenkijos gimtadienyje pasirodys atlikėja Elizabeth Olshey bei elektroninės folko muzikos grupė „Folk Vibes“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius