Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietus privertė „Tebūnie nakties“ renginius vėluoti, bet šypsenų neatėmė (nuotraukos)

Daugybę renginių sostinėje žadėjusiai „Tebūnie nakčiai“ Vilniuje šeštadienį ne juokais pagrasino be gailesčio pliaupiantis lietus. Tačiau galbūt tikrų naktinėtojų noras pamatyti galybę kultūros iniciatyvų apie 21 val. išdžiovino debesis ir leido vilniečiams ir miesto svečiams, specialiai dėl šios nakties atvykusiems į sostinę, per balas apkeliauti renginių žemėlapį.
„Tebūnie nakties“ akimirka
„Tebūnie nakties“ akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 3 Menas Naktis Vilnius

Šviesiuoju vakaro metu Vilniaus centras atrodo ramus ir be veiksmo – pagrindinį vaidmenį mieste atliko lietus. Daugelis renginių, kurie turėjo įvykti po atviru dangumi, anot organizatorių, buvo priversti vėluoti – visi meldėsi ir tikėjosi, kad dangus pasigailės kultūros išsiilgusių smalsuolių ir kūrėjų.

Garsi muzika Sereikiškių parke privertė suskleisti skėčius ir pajudėti kartu su salsa, bachata, tango ir kitais ritmais. Šokėjai linksminosi ne tik ant scenos, bet ir šalia jos – šokio entuziastai metė daiktus ant žemės ir drąsiai jungėsi į bendraminčių būrį. Kovojantys prieš tabako vartojimą, menininkai senojoje ledainėje kūrė meno instaliacijas ir performansus.

Vilniaus dailės akademijoje gausiai rinkosi mados gerbėjai – čia savo baigiamųjų darbų kolekcijas pristatė naujai iškepti dizaineriai. Didelį įspūdį daugumai lankytojų paliko tikra žolės veja išdėlioti akademijos laiptai, kurie viliojo nusispirti batus ir pabraidyti po žolę netikėtoje erdvėje.

Tuo pat metu Menų spaustuvėje siautėjo „Trupė liūdi“ – šių jaunų aktorių gerbėjų susirinko tiek daug, kad apsaugai teko išvynioti „Stop“ juostas ir sausakimšą Juodąją salę uždaryti. Nepatekusieji į vidų buvo priversti laukti Beno Šarko naktinio performanso arba eiti ieškoti kitų kultūrinių nuotykių.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Tebūnie nakties akimirka
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Tebūnie nakties“ akimirka

Pilies gatvė temstant bangavo nuo žmonių kaip per šventes – kultūros mėgėjai smagiai šnekučiavosi, taškėsi balose ir mėgavosi kultūrine atmosfera. Tuo tarpu Sirvydo skvere Lindy hopo šokėjai mokė visus norinčius užkrečiančių šokių judesių.

Meduoliai ir pienas prieš miegą – tokiais skanėstais viliojo dizaineriai viename senamiesčio kiemelyje, kurie visiems norintiems dekoravo naktinius marškinius. O štai Moniuškos skverelis buvo paskelbtas juoko vieta, kur gerokai vėluojant prasidėjo juoko joga ir kiti su juoku susiję užsiėmimai.

Melomanai, norėję išgirsti talentingojo pianisto D.Matsujevo rečitalį Lietuvos muzikos kino ir teatro muziejaus kieme, turėjo palaukti, kol bus atgabentas fortepijonas. Instrumentas dėl lietaus buvo atvežtas kur kas vėliau, nei planavo organizatoriai, tačiau muzikos garsai viską atpirko.

„Dėl lietaus praktiškai visi renginiai po atviru dangumi prasidėjo kur kas vėliau, nes su dangumi nepakariausi. Tačiau ačiū dievui – nustojo lyti!“, – su šypsena Juoko skvere džiaugėsi vienas organizatorių, visus lankytojus apdovanojęs lipdukais su plačiomis šypsenomis. Ir joks lietus kultūros mylėtojams tapo nebaisus!

Viena „Tebūnie nakties“ vinimi tapo pianisto Petro Geniušo koncertas Lukiškių aikštėje po vidurnakčio.

„Sveiki, aš esu Petras Geniušas“, – užlipęs ant scenos kukliai pasisveikino muzikantas. Jo žodžius gausiai susirinkusi naktinėtojų publika sutiko audringais plojimais. Mėgaudamiesi klasikine muzika, kultūros nakties dalyviai galėjo stebėti dangumi nuo Baltojo tilto kylančius ugnies žibintus ir mėgautis gyvu naktiniu Vilniumi...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius