Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai bunda iš rytinių degalų kulto

Iki didžiausios Lietuvoje kavos kultūros šventės likus vos keletui dienų, dalinamės kavos ekspertų nuomonėmis apie šį ypatingą gėrimą. Nors mūsų šalyje kavos pupelės ir neauga, tačiau tai tikrai nereiškia, kad negalime mėgautis šviežia, aukščiausio lygio kava. Tuo nuolat rūpinasi pagrindiniai Lietuviškos kavos bendruomenė: augintojai, tiekėjai ir skrudintojai.
Violeta Masteikienė,  Kavos Kultūros dienų organizatorė.
Violeta Masteikienė, Kavos Kultūros dienų organizatorė.

Violeta Masteikienė,  Kavos Kultūros dienų organizatorė.

Ypatinga kava yra kaip istorija. Turi savo pasakojimą nuo pradžios iki pabaigos. Ji užaugo ypatingai. Buvo prižiūrėta, nuimta, atvežta, ir tu žinai jos istoriją, kur yra jos šaknys. Iš kokios šalies ji kilo. Kokios gamtinės sąlygos, kaip ji buvo nuimta, kiek laiko jai užtruko atkeliauti, kaip ji buvo skrudinta, kam ruošta. Ir kaip ji paruošta, taigi, kiekvienas gali tapti tos istorijos dalyviu.

Atrasti ypatingą kavą kartais sutrukdo akys. Joms atrodo, kad kuo kavos bus daugiau, tuo geriau.  Bet juk ne visai taip. Žinoma, kad pradėtum ieškoti, turi pasisotinti. Sakyčiau, kad mes, lietuviai, jau baiginėjam savo XXL porcijas ir dairomės, kas toliau. O toliau kelionė su ypatinga kava. Todėl ir kviečiam, ateiti, ragauti, atrasti.

Domas Balandis, Paulig Coffee kavos ekspertas.
Domas Balandis, Paulig Coffee kavos ekspertas.

Domas Balandis, Paulig Coffee kavos ekspertas.

Ypatinga kava yra tai, kaip tu jautiesi ją gerdamas. Skonis yra svarbu, bet esminis dalykas yra mėgavimasis. Gali net neišskirti skonio niuansų, bet esminis dalykas - turi būti skanu. Juk tikrai ne visi pažįstame skonius, poskonius. Nevertiname visą laiką, kaip čempionate. Tačiau kiekvienas galime mėgautis. Leiskime sau mėgautis. Leiskime mums kavą daryti tiems, kas moka darykime, o patys pasilikime sau akimirką..

Nidas Kiuberis: Coffee Inn vadovas.
Nidas Kiuberis: Coffee Inn vadovas.

Nidas Kiuberis: Coffee Inn vadovas.

Sunkiai dirbame tam, kad skatintume žmones atrasti subtiliais, kitokias kavas. Žmonija bunda iš rytinio degalų įsipylimo kulto. Ir jei žmogus nori aukštesnės gyvenimo kokybės, jis ypatingą kavą vis tiek atras, tai tik laiko klausimas. 

Mums yra garbės reikalas skatinti šviežumo kultūrą. Teko iš Kolumbijos parsivežti kavos, kuri buvo paskrudinta tiesiog pas ūkininką ant keptuvės. Kai ragavome Lietuvoje, skrudinimas buvo trijų dienų senumo. Ir žinote ką?  Ji buvo skanesnė negu dauguma paprastų kavų. Kodėl? Vien tik todėl, kad ji buvo šviežia. Taigi, vienas pagrindinių aspektų yra šviežumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius