Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai nustebino lenkus himnu ir vėliavomis

Sekmadienį Lenkijoje, Gdynėje, vykstančiame muzikos festivalyje „Heineken Open‘er“ lietuviai pademonstravo savo vienybę. Kartu su viso pasaulio lietuviais festivalyje esantys tautiečiai 21 val. Lietuvos laiku, 20 val. Lenkijos laiku, rinkosi giedoti šalies himno.
Lietuviai festivalyje „Heineken Open‘er“ giedojo tautišką giesmę.
Lietuviai festivalyje „Heineken Open‘er“ giedojo tautišką giesmę. / G.Simučio nuotr.

Festivalyje lietuvių himno giedojimą organizavo 15min.lt žurnalistai, kartu su radijo laidų vedėju Richardu Jonaičiu. Informacija apie susibūrimą buvo platinama iš lūpų į lūpas nuo pat pirmosios festivalio dienos, palapinių miestelyje buvo pakabinti plakatai.

Apie himno giedojimą – laikraštyje ir televizijoje

„Heineken Open‘er“ metu kasdien yra leidžiamas festivalio laikraštis. 15min.lt žurnalistai susisiekė su jo redakcija, tad sekmadienio leidime buvo paminėta lietuvių akcija, paaiškinta, kodėl ji vykdoma ir priminta apie Lietuvos tūkstantmetį. Pažiūrėti, kaip lietuviai gieda himną atvyko festivalio organizatorių atstovų, būriavosi smalsuolių grupelės. Dar dieną 15min.lt žurnalistus kalbino vienos Lenkijos televizijos atstovai, taip pat pasveikinę lietuvius su tūkstantmečiu.

Nesutrukdė net tvoros

Tiesa, neapsiėjo be netikėtų kliūčių. Dėl spūsčių prie įėjimo į festivalio teritoriją, organizatoriams teko perkelti himno giedojimo vietą. Nutartoje vietoje susirinkę šimtai lietuvių, matydami, kad dalis tautiečių į festivalio teritoriją nespės patekti iki 20 val. perėjo prie teritoriją juosiančios tvoros. Lygiai 20 val. Lietuviai mojuodami trispalvėmis iš visos širdies užtraukė šalies himną. Tai suneramino įėjimą į festivalį saugančius apsauginius, tačiau, supratę, kad minios nutildyti nepajėgs, netrukdė.

Himną vienu metu festivalio teritorijoje ir už tvoros giedojo daugiau kaip 500 lietuvių. Deja, dalis tautiečių, nespėjusių prasibrauti arčiau įėjimo į festivalio teritoriją, himno sugiedoti nespėjo. Tačiau pabaigęs tautišką giesmę gausus lietuvių būrys neskubėjo skirstytis – sveikino vieni kitus, džiaugėsi akcijos sėkme, fotografavosi ir didžiavosi tautiečių vienybe. Lietuviai dar kartą patvirtino ir savo kaip dainingos tautos vardą – atlikę himną traukė „Tris milijonus“, „Ant kalno mūrai“ ir kitas žinomas dainas bei nepaliovė skanduoti „Lietuva, Lietuva“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius