Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviškai išleidžiama knyga „Skafandras ir drugelis“

Penktadienį, gegužės 8 dieną, Vilniuje, kino teatre „Forum Cinemas Vingis“ rinksis kino ir literatūros mėgėjai. Kino juosta čia virs knygos puslapiais: susirinkusiesiems bus pristatyta ką tik lietuviškai išleista rašytojo Jeano-Dominique Bauby knyga „Skafandras ir drugelis“. Pagal šį romaną sukurtas filmas sulaukė pripažinimo daugybėje festivalių – nuo Kanų iki „Kino pavasario“.
Filmas „Skafandras ir drugelis“
Filmas „Skafandras ir drugelis“ / Kadras iš filmo

Renginio dalyviai ne tik galės dar kartą pamatyti mažu kinematografiniu stebuklu tituluojamą filmą, bet ir gaus dovanų spaustuvės dažais kvepiančią knygą.

Jeano-Dominique Bauby romaną lietuviškai išleidžia leidykla „Obuolys“, garsėjanti savo serija „Tik geriausios knygos virsta filmais“.

„Skafandras ir drugelis“ – viena geriausių ekranizuotų knygų, kurias esame išleidę. Tai istorija, padedanti suprasti, kad žmogaus dvasia gali triumfuoti net, atrodytų, beviltiškoje situacijoje“, – sako leidyklos „Obuolys“ vyriausias redaktorius Linas Ruzgys.

1995 m. gruodžio 8 d. mados žurnalo „Elle“ redaktorius Jean-Dominique Bauby patyrė insultą ir liko visiškai paralyžiuotas. Iki tol visavertį gyvenimą gyvenęs 43 metų vyras dabar galėjo judinti tik kairiąją akį. Vienas mirksnis – „taip“, du mirksniai – „ne“. Naudodamasis tokiu fizioterapeutės sukurtu bendravimo kodu, per 14 mėnesių Bauby sugebėjo raidė po raidės sukurti lyriškus ir širdį veriančius memuarus. Jis mirė praėjus dviems dienoms po bestseleriu tapusios knygos išleidimo.

Ši istorija sudomino tapytojo talentu apdovanotą režisierių Julianą Schnabelį, kuris pagal šią knygą sukūrė jaudinantį kino pasakojimą. Filmo premjera buvo parodyta Kanų kino festivalyje, J.Schnabelis apdovanotas už geriausią režisūrą. Filmas taip pat pelnė „Auksinio gaublio“ apdovanojimą bei BAFTA prizą už geriausią scenarijų. „Skafandras ir drugelis“ buvo rodomas ir Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ žiūrovams.

„Lietuvos kino platintojų apdovanojimu „Kino juosta 2008“ metu, kino ekspertai paguodos apdovanojimą skyrė kino juostai „Skafandras ir drugelis“, kurią, jų nuomone, vertėjo pamatyti kur kas didesnei auditorijai Lietuvos žiūrovų, todėl džiaugiamės, kad tai bus dar viena proga žiūrovams išvysti šį kino stebuklą”, – sako Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ vykdantysis direktorius Algirdas Ramaška.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius