-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių poezijos klasika kiškių lūpomis

Kiekvieno dar mokyklos suole išmoktos lietuvių literatūros klasikų eilėraščių eilutės dar niekada neskambėjo taip šiuolaikiškai, kaip suskambės iš kiškio lūpų. Performansas apie šiuolaikinį žmogų, praradusį tapatybę, nebespėjantį paskui skriejančią laikų kaitą, prabils laiką nugalėjusių poetų žodžiais.
Lietuvių poezijos klasika kiškių lūpomis
Lietuvių poezijos klasika kiškių lūpomis / Organizatorių nuotr.

Rugpjūčio 31 d. 19 val. Vilniuje, „Kablyje“ įvyks pirmoji „nOrmalaus teatro“ premjera – poezijos performansas „Nerkis iš kailio“. Tai formas laužantis teatrinis projektas, skirtas esamiems ir buvusiems paaugliams, kuriems mokykloje analizuoti eilėraščius buvo tikra nuobodybė. Šis sceninis kūrinys sujungia performanso meną, klubinę muziką ir klasikinę poeziją, provokuoja ir kelia žmogaus identiteto klausimą populistinės kultūros įtakos apsuptyje.

Organizatorių nuotr./Lietuvių poezijos klasika kiškių lūpomis
Organizatorių nuotr./Lietuvių poezijos klasika kiškių lūpomis

Čia nebus nuoseklios dramaturgijos – kiekvienas eilėraštis yra tarsi atskiras pasirodymas, drąsiai, neįprastai ir nestereotipiškai interpretuojantis klasikinius poezijos kūrinius. Pasirodymo centre – trys kiškiai (aktoriai Eglė Ancevičiūtė, Povilas Adomaitis, Šarūnas Januškevičius), kurie slepiasi po masyviomis kiškių kaukėmis, nes bijo būti savimi, o galbūt net nežino, ką tai reiškia. Kad sužinotų kas jie yra iš tikrųjų, kiškiai lėtai ir skausmingai, atverdami vis naujas žaizdas turės išsinerti iš kailio, palikdami po savęs išnaras, užaugintas pagal naujausias greito vartojimo ir socialinių tinklų kultūros tendencijas.

Sąmoningai pasirinkę visiems gerai pažįstamus klasikinės poezijos autorius – Henriką Radauską, Alfonsą Nyką-Niliūną, Henriką Nagį, Liūnę Sutemą, Kazį Bradūną ir Vytautą Mačernį – kūrybinė komanda kelia sau iššūkį pabėgti nuo įprastos ir su konkrečiu laikotarpiu susijusios interpretacijos. Ką būtent šiandien reiškia išgirsti šias, prieš daugiau nei penkiasdešimt metų rašytas eiles? Kodėl būtent šiandien jos įgauna ar gali įgauti kitą suvokimo pavidalą? Kaip būtent šiandien suvokiame šias eiles?

Organizatorių nuotr./Lietuvių poezijos klasika kiškių lūpomis
Organizatorių nuotr./Lietuvių poezijos klasika kiškių lūpomis

Režisierė – Monika Klimaitė.

Aktoriai: Eglė Ancevičiūtė, Povilas Adomaitis, Šarūnas Januškevičius.

Kompozitorė – Rūta MUR.

Kaukių dailininkė – Indrė Sraigė Kuršvietytė.

Konsultantė – Ieva Volungė.

Šviesų dailininkas – Domas Šiaulytis

Poezijos autoriai: Henrikas Radauskas, Alfonsas Nyka-Niliūnas, Henrikas Nagys, Liūnė Sutema, Kazys Bradūnas ir Vytautas Mačernis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius