-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje – tradicinė Muziejų naktis

Gegužės 18-ąją, minint Tarptautinę muziejų dieną, Lietuvos muziejai jungiasi prie akcijos „Europos muziejų naktis“ – iki vėlyvo vakaro nemokamai atveria savo duris lankytojams. Nemaža dalis muziejų siūlo ir specialiai šiam renginiui skirtas programas: ekskursijas, edukacines dirbtuves, koncertus, filmų peržiūras ir kt.
MO muziejus
MO muziejus / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Kaip jau tapo įprasta, Muziejų naktis susilaukė nemenko lankytojų susidomėjimo. Kaip praneša BNS, iš viso akcijoje organizatoriai tikisi sulaukti apie 150 tūkst. žmonių.

„Kasmet Muziejų naktis darosi vis populiaresnė. Populiarėja ir muziejus aplanko net ir tie žmonės, kurie pro muziejus įprastai prasuka net nepažvelgę į afišas ir naujienas. Muziejų naktis – puikus būdas populiarinti Lietuvos muziejuose kaupiamus turtus“, – BNS sakė organizatorių atstovė Rasa Augutytė.

Lietuvos miestai ir miesteliai prie akcijos prisideda jau 11-us metus. Kai kurie renginiai planuojami ne tik muziejų patalpose, bet ir po atviru dangumi.

Planuojantiems apsilankymą Muziejų naktyje, 15min pateikia rekomendacijas ir padeda atsakyti į klausimą, ko šį vakarą verta nepraleisti Vilniuje ir Kaune.

Šių metų Muziejų nakties tema – „Muziejai kaip kultūros ašys: tradicijos ateitis“. Renginio tikslas – atverti muziejų duris lankytojams neįprastu metu, supažindinti visuomenę su muziejų rinkiniais, parodomis, edukacine veikla.

Lietuvoje Muziejų nakties renginių organizavimo veiklas kuruoja Tarptautinės muziejų tarybos ICOM Lietuvos nacionalinis komitetas ir Lietuvos muziejų asociacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius