-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje šoksiantis flamenko šokėjas mokė grupę „Lord of the Dance“

Netrukus iš Ispanijos į Lietuvą atvykstantis Jose Leon yra ne tik pats greičiausias flamenko šokėjas pasaulyje, bet ir vienas žinomiausių flamenko šokio choreografų. Vilniuje ir Kaune pasirodymus surengsiantis ispanas savo profesionalumu sužavėjo ir garsiąją airių grupę „Lord of the Dance”, kurios šokį pasaulyje jau pamatė net 50 milijonų žmonių.
Šokėjos
Šokėjos / Organizatorių nuotr.

Tradiciniame ispaniškame kaimo dvare „La Siesta”, kuriame kas vakarą vyksta Jose Leon pasirodymai, viešėjo beveik šimtas šokėjų iš visame pasaulyje gerai žinomos grupės „Lord of the Dance”. Airiai atvyko į Ispaniją specialiai gauti flamenko profesionalo pamokų. Tai buvo kultūrų pasikeitimo projektas, kurio metu airiai parodė savo šokius, o ispanai, savo ruožtu, parodė jiems ispaniškąją šokių pusę. Projektas truko vieną savaitę.

Dar ir dabar airių grupės „Lord of the Dance” spektaklyje yra išlikę Ispanijoje išmoktų šokio elementų. Viena iš spektaklio dalių, kurią atlieka pagrindinis šokėjas, yra labai panaši į ispaniškąją: kulniukų kaukšėjimas, rankų gestai ir net drabužiai. Jose Leon buvo maloniai nustebintas, kad buvo panaudota jo choreografija, kai tai pamatė grupės „Lord of the Dance” šokio spektaklyje Barselonoje.

Jau gruodžio 5 d. Vilniuje ir gruodžio 6 d. Kaune įvyksiantis šokio spektaklis „Flamenko aistros galia“ – tai Jose Leon vadovaujamas užburiantis šou. Prieš šešerius metus, sumušęs net du pasaulio rekordus, ispanas tapo greičiausiu kaukšinčiu kulnais per minutę ir per sekundę.

Paprasta akimi nesuskaičiuojami net 1068 kaukštelėjimai kulnais per minutę. 27 kaukštelėjimai per sekundę. Beje, antrą kartą į Lietuvą atvykstantis Jose Leonas yra vienintelis flamenko šokėjas, kuris kaukši ne tik kulnais, bet ir pirštų galais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius