Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos ežerų gelmėse atidaromos fotografijų parodos

Kiekvieną savaitgalį, vis skirtingame šalies ežere, nardymo bei fotografijos profesionalų, mėgėjų ar tiesiog ieškančių atgaivos gamtos kampelyje, lauks netradicinės povandeninės galerijos. Pirmoji ekspozicija vamzdeliautojus kviečia nerti į Platelių gelmes jau rugpjūčio 3 ir 4 dienomis. Vėliau paroda keliaus į Galvės, Alaušo ir Baltųjų Lakajų vandenis.
 Plėšrioji. I vieta (2)
Plėšrioji. I vieta (2) / Živilės Čepukės nuotr.

Beveik visą liepos mėnesį vyko „Nardymo Akademijos“ ir meno po vandeniu įkvėpėjo „General Financing“ organizuotas konkursas „AQUAlangas“. Jo metu povandeninės fotografijos entuziastai internetinėje svetainėje www.aqualangas.lt dalijosi savo įspūdingiausiais kadrais – 53 dalyviai konkursui pateikė virš 200 nuotraukų, kuriose tiek lietuviškųjų, tiek egzotiškųjų vandenų gyventojai, netikėti radiniai ir kitos įdomybės. „Pateiktos nuotraukos įdomios ir spalvingos, įvairiapusiškai atspindinčios paslaptingą Lietuvos ir tolimesnių kraštų povandeninį pasaulį“, – džiaugiasi konkurso organizatoriai.

Neturintiems albumuose povandeninio pasaulio fotografijų ar nė karto nemėginusiems jo užfiksuoti, konkurso durys taip pat buvo atviros: specialūs projekto renginiai įvairiuose Lietuvos kampeliuose suteikė galimybę čia pat nerti ir įamžinti tai, kas slypi anapus vandens. Viename iš penkių „AQUAlango“ renginių dalyvavo ir Vilniaus meras A. Zuokas – jis leidosi į povandeninę kelionę Neries upėje, o Baltijos jūroje, po Palangos tiltu, vamzdeliautojų amplua išmėgino „Zip fm“ didžėjai Monika bei Modestas.

Konkurso dalyviai varžėsi ne tik dėl nardymo kostiumo ir plaukmenų, pažintinio nėrimo su instruktoriumi į ežero gelmes ar povandeninės fotografijos kursų, bet ir dėl galimybės eksponuoti savo kadrus neįprastoje parodinėje erdvėje. Živilės Čepukės, Andriaus Grabausko bei Vytauto Šėrio kadrai sulaukė daugiausiai „AQUAlango“ tinklalapio lankytojų simpatijų ir tapo laimėtojais mėgėjų kategorijoje.

„Nufotografuotas šis kadras pamačius kaip gražiai vakaro saulė žaidžia Galvės ežero dugnu. Vandens paviršius nebuvo labai banguotas, bet mažos bangelės raibuliavo ir padėjo sukurti vaivorykštę ant vandens dugno“, – apie antrąją vietą pelniusios fotografijos „Vaivorykštė“ atsiradimą pasakoja jos autorius A. Grabauskas.

V. Šėrio laimingoji akimirka, pelniusi trečiąją vietą, „sučiupta“ Kosta Rikoje, Korkovado nacionaliniame parke. „Riboto komponavimo galimybės, apšvietimo trūkumas ir trumpas matymo laukas sukuria naujus iššūkius ir motyvuoja siekti tobulo rezultato perkeliant povandeninį pasaulį ant popieriaus“, – teigia jis.

„Profesionalų kategorijoje konkurencijos nelabai būta, tad nuspręsta nerinkti laimėtojų. Tačiau labai džiaugiamės ir vertiname, kad Alfonso Markevičiaus nuotraukos papuoš rengiamas parodas“, – sako „Nardymo akademijos“ atstovai.

Drauge bus eksponuoti ir kitų dalyvių geriausieji kadrai, o pirmoji paroda atsidarys Platelių ežere (prie viešbučio „Linelis“) jau rugpjūčio 3 ir 4 d., nuo 11 iki 19 val.; Galvėje – rugpjūčio 10 ir 11 d.; Alaušo gelmėse – rugpjūčio 17 ir 18 d.; Baltuosiuose Lakajuose – rugpjūčio 24 ir 25 d. Norintys aplankyti šias neįprastas ekspozicijas turi registruotis iš anksto – jiems nemokamai bus suteikta lankymui reikalinga įranga (plaukmenys, kaukė ir vamzdelis) bei detalesnė informacija. Registracija į parodas internetu: www.aqualangas.lt/registracija-i-rengini/

„Tai išties neįprasta, įdomu ir be galo įspūdinga. Galerija bus įrengta, ir povandeninės fotografijos užsiėmimai pradedantiesiems vyks, vamzdeliautojams pasiekiamame gylyje, tad aplankyti parodą ir išbandyti fotografiją netradicinėje aplinkoje – po vandeniu – gali kiekvienas!“, – kviečia organizatoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius