Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos ir Ukrainos menininkai susivienijo parodai „Nesamo buvimas“

Penktadienį 18 val. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro parodinėse erdvėse bus pristatoma bendra Lietuvos-Ukrainos paroda „Nesamo buvimas“ (angl. „Presence of the absent“).
Joana Deltuvaitė „Palikta buitis“.
Joana Deltuvaitė „Palikta buitis“. / Kultūrpolio nuotr.
Temos: 2 Neringa Paroda

Joje dalyvauja aštuoni jauni menininkai – po keturis iš kiekvienos šalies. Lietuvai atstovauja iš Klaipėdos kilę ar šiuo metu uostamiestyje kuriantys autoriai: Joana Deltuvaitė, Mindaugas ir Neringa Bumbliai, Gytis Skudžinskas ir Laura Stasiulytė. Ukrainai – su Charkovo miestu vienaip ar kitaip susiję autoriai: Roman Minin, Vitaliy Kokhan, Alina Kleytman, Hamlet Zinkovskyi.

Praėjus daugiau kaip dvidešimčiai metų po TSRS žlugimo jos pėdsakai, žymės ir liekanos vis dar išnyra žmonių sąmonėje, urbanistikoje, kasdienėje buityje, naujai atgimsta dabartinėje vartotojiškoje kultūroje ir persimaišę su šiandienos realijomis tęsia savo egzistavimą kartu nurodydami į tai, ko nebėra.

Dalyvauti šiame projekte specialiai buvo pakviesti autoriai, gimę dar sovietiniais laikais, bet užaugę ir šiandien kuriantys jau nepriklausomose šalyse. Jie dar pamena senos santvarkos laikus, tačiau subrendę demokratiniais principais paremtose sistemose nėra susaistyti pernelyg gilios nostalgijos jai, todėl jautriai ir kartu blaiviai geba fiksuoti ir atskleisti tarybinių laikų liekanų savotišką egzistavimą dabartiniame kontekste. 

Šis projektas yra dalis didesnės tarptautinės programos „Tandem – kultūros vadybininkų mainai Ukraina – ES – Moldova“, kuri yra finansuojama Europos Komisijos bei buvo inicijuota „Europos kultūros fondo“ ir „MitOst“ siekiant sukurti bendradarbiavimo sąlygas tarp Europos Sąjungos bei Ukrainos / Moldovos kultūros organizacijų. Šių metų balandį paroda buvo eksponuota Charkove (Ukraina) kaip tarptautinio projekto „Non Stop Media“ dalis, gegužės pabaigoje – Kišiniove (Moldavija).

Parodoje dalyvaujantys menininkai: Joana Deltuvaitė (LT), Mindaugas ir Neringa Bumbliai (LT), Gytis Skudžinskas (LT), Laura Stasiulytė (LT), Roman Minin (UA), Vitaliy Kokhan (UA), Alina Kleytman (UA), Hamlet Zinkovskyi (UA).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius