Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos jaunimas ragina išjungti elektrą per „Žemės valandą“

Neseniai atliktas Lietuvos gyventojų elektros vartojimo įpročių tyrimas atskleidė, kad trečdalis lietuvių vis dar švaisto elektros energiją.
Elektros lemputė
Elektros lemputė / Photos.com nuotr.
Temos: 1 Žemės valanda

„Ekoinstitutas“ ir Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT) ragina lietuvius kovo 27–ąją (šeštadienį) 20 val. 30 min. išjungti visus elektros prietaisus ir padovanoti atokvėpio valandą mūsų planetai – tokiu būdu paminint ketvirtus metus iš eilės visame pasaulyje vyksiančią pilietinę akciją „Žemės valanda“ („Earth Hour“).

„Kviečiame aktyvų ir iniciatyvų visos šalies jaunimą prisijungti prie akcijos ir valandą būti tamsoje, taip atkreipiant dėmesį į aplinkosaugos svarbą. Juk būtent jaunimas yra ta jėga, kuri paskatina visai visuomenei aktualius pokyčius”– teigia Šarūnas Frolenko, LiJOT prezidentas.

Silvinija Simonaitytė, „Ekoinstituto“ vadovė, tikisi, kad tarptautinį „Žemės valandos” kvietimą šiemet išgirs ne tik jauni žmonės, bet ir valstybinės institucijos bei verslo organizacijos, išjungdamos šviesą savo valdomuose pastatuose.

„Tai paprastas žingsnis, kuriuo kiekvienas galime išreikšti pagarbą aplinkai ir įsitikinti, kad keisti įpročius gali būti smagu. Be to, taupydami elektrą ne tik saugome planetą nuo klimato kaitos, bet ir mažiau sumokame mokesčių, o likusias lėšas galime skirti kitiems savo poreikiams ar laisvalaikiui“, – kviečia „Ekoinstituto“ vadovė.

Pasaulinės iniciatyvos „Žemės valanda”, kuri skatina visus pasaulio žmones valandai užgesinti šviesą ir padovanoti pasauliui bent 60 minučių atokvėpio, oficialiu ambasadoriumi Lietuvoje praėjusią savaitę tapo Prezidentas Valdas Adamkus.

„Žemės valanda“ pradėta minėti nuo 2007–ųjų metų, o pirmieji šį projektą iniciavo australai. Tuomet Sidnėjuje vienai valandai šviesa buvo užgesinta daugiau kaip 2,2 mln. gyvenamųjų namų ir biurų. 2008–aisiais „Žemės valandos“ akcijoje dalyvavo jau daugiau nei 50 milijonų žmonių 35 pasaulio šalyse, o 2009–ųjų kovą valandai atsisakė šviesos šimtai milijonų žmonių 88 pasaulio šalyse. Pernai tamsoje paskendo daugiau nei 4000 pasaulio miestų.

„Žemės valandą“ organizuoja gamtosaugos organizacija WWF („World Wide Fund of Nature“) – tai pasaulinis tinklas, turintis 5 milijonus narių daugiau kaip 100 pasaulio šalių. WWF misija – užkirsti kelią natūralios aplinkos nykimui ir sukurti tokią ateitį, kurioje žmogus gyventų harmonijoje su gamta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius