Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos kultūros taryboje steigiamas Stebėsenos ir analizės skyrius

Lietuvos kultūros taryboje (LKT) steigiamas Stebėsenos ir analizės skyrius, kuris, bus atsakingas už kultūros sektoriaus ir LKT taikomo finansavimo modelio aktualumo analizę, išvadų dėl kultūros politikos modelio tobulinimo rengimą, kultūros srities statistinių duomenų rinkimą, apdorojimą ir pristatymą visuomenei.
Kultūros ministerija
Kultūros ministerija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nors poreikis tokiai veiklai buvo numatytas dar vykdant kultūros finansavimo reformą ir steigiant LKT, tačiau tam būtini resursai nebuvo skirti. Įgyvendinant XVII Vyriausybės programą, LR Kultūros ministerijos iniciatyva buvo sukurtos sąlygos efektyvesnei kultūros procesų analizei ir jos rezultatų integravimui į kultūros politikos formavimo ir įgyvendinimo procesus.

Pagrindinis steigiamo skyriaus tikslas – vykdyti kultūros ir meno finansavimo sistemos stebėseną, analizuoti kultūros ir meno procesų raidą bei organizuoti ir įgyvendinti kultūros srities tyrimus, prisidėsiančius prie įrodymais grįsto kultūros politikos formavimo ir įgyvendinimo.

„Stebėsenos ir analizės funkcija – vienas esminių sveikos finansavimo sistemos elementų. Tikiu, kad besibaigiant ketvirtiems LKT veiklos metams, šis skyrius jau turės pakankamai lyginamųjų duomenų, kad įvertintų finansavimo įtaką kultūros ir meno procesų raidai bei laisvės savo įžvalgomis pasidalinti su Tarybos nariais, kitomis valstybės institucijomis ir visuomene. Džiaugiamės Kultūros ministerijos palaikymu ir supratimu, jog aiškiais ir pamatuotais duomenimis grįsti sprendimai yra būtina kultūros politikos formavimo ir įgyvendinimo sąlyga, tą steigiamu skyriumi ir tikimės pasiekti“, – teigia LKT pirmininkė Daina Urbanavičienė.

Planuojama, kad Stebėsenos ir analizės skyriuje dirbsiantys analitikai įgyvendins LKT finansuojamų kultūros ir meno projektų įgyvendinimo rezultatų analizę, suformuos kultūros statistikos duomenų masyvo principus, taip pat padės jau šią vasarą naują ketverių metų kadenciją pradėsiančiai Tarybai parengti strateginių kultūros ir meno plėtros ir sklaidos užtikrinimo kultūros politikos įgyvendinimo srityje dokumentų rinkinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius