Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvės kūryba tapo prestižinio tarptautinio fotografijos festivalio vizitine kortele

Madride birželio 5 dieną prasideda vienas garsiausių tarptautinių fotografijos meno festivalių „PHotoEspaña“. Lietuvos ambasadai Ispanijoje ir Lietuvos fotomenininkų sąjungai glaudžiai bendradarbiaujant su festivalio organizatoriais, jo metu išskirtinis dėmesys bus skiriamas lietuvių fotomenininkės Violetos Bubelytės kūrybai.
Festivalio plakatas
Festivalio plakatas

Individuali menininkės paroda „Autoportretai“ įtraukta į pagrindinę festivalio programą, o vienas iš V.Bubelytės darbų tapo pagrindine renginio iliustracija – jis naudojamas festivalio plakate, katalogo viršelyje, programoje bei kvietimuose.

„Džiugiu, kad lietuvių menininkės kūryba užima svarbią vietą tokiame festivalyje kaip „PHotoEspaña“, – teigė Lietuvos ambasadorė Ispanijoje Audra Plepytė, pridūrusi, kad Lietuva – viena iš nedaugelio užsienio šalių, kurių ambasados taip glaudžiai bendradarbiavo su festivalio organizatoriais.

Pasak Lietuvos fotomenininkų sąjungos pirmininko Jono Staselio, dalyvavimas viename svarbiausių Europos fotografijos festivalių – didelė garbė ir sėkmė Lietuvos fotografijai. V.Bubelytės kūryba leis Ispanijos ir tarptautinę publiką išsamiau susipažinti su specifiniu, gilias tradicijas turinčiu lietuvių fotografijos menu.

Paroda „Autoportretai“, kurioje eksponuojami 1981–2003 m. sukurti darbai, pristatoma populiariame Madrido centre įsikūrusiame Nacionaliniame romantizmo muziejuje. Fotomenininkų sąjungos Kauno skyriaus vadovo Gintaro Česonio kuruojamos parodos atidarymas rengiamas birželio 4 d., ji veiks iki rugsėjo 15-osios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius