Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos nacionalinė filharmonija atšaukia Rusijos atlikėjų pasirodymus, keičia repertuarą

Lietuvos nacionalinė filharmonija solidarizuojasi su Ukraina ir į koncertų repertuarą įtraukia Ukrainos kompozitorių kūrinius, atšaukia Rusijos atlikėjų pasirodymus.
Lietuvos nacionalinė filharmonija
Lietuvos nacionalinė filharmonija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip antradienį pranešė Filharmonija, kovo 9 dieną Lietuvos kamerinio orkestro koncerte solo negrieš smuikininkas Sergejus Krylovas, o kovo 12 dieną koncerte nedalyvaus anksčiau skelbtas Rusijos smuikininkas Maksimas Fedotovas. Filharmonijoje negrieš ir pianisto Kasparo Uinsko kvietimu balandį turėjęs koncertuoti violončelininkas Aleksandras Kniazevas.

Pasak pranešimo, šiomis dienomis sprendžiamas ir Lietuvos kamerinio orkestro meno vadovo Sergejaus Krylovo klausimas, sprendimas dėl sutarties turėtų paaiškėti iki trečiadienio.

„Tamsiausią Europai valandą mes reikalaujame Sergejaus Krylovo užimti labai aiškią ir griežtą poziciją, pasirinkti, kurioje jis pusėje“, – sakė Lietuvos nacionalinės filharmonijos direktorė Rūta Prusevičienė.

R.Prusevičienė anksčiau LRT yra sakiusi, kad iš Maskvoje gimusio, Italijos pilietybę turinčio ir nuolat Rusijoje koncertuojančio S.Krylovo prašoma išsakyti griežtą poziciją dėl Rusijos karo prieš Ukrainą, priešingu atveju bendradarbiavimas bus nutrauktas.

Taip pat į tolesnių Filharmonijos koncertų programas įtraukiami Ukrainos kompozitorių kūriniai. Trečiadienį vyksiančiame Lietuvos kamerinio orkestro koncerte, be programoje skelbiamų kūrinių, ketinama atlikti kompozitoriaus Valentino Silvestrovo opusą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius