Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras naujajame sezone neužmiršta ir vaikų

Atidarydamas naująjį koncertų sezoną, Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras šalia įspūdingos simfoninės bei kamerinės programos pristato koncertus vaikams ir visai šeimai. Šį pusmetį Vilniaus kongresų rūmų scenoje skambės Karoliniškių muzikos mokyklos auklėtinių koncertas „Rudens vitražai“, Vilniaus miesto jaunučių chorų 5-asis festivalis „Šviesa“ ir „Liepaičių“ atliekamos „Kalėdinės giesmės“.
„Liepaičių“ choras
„Liepaičių“ choras / Organizatorių nuotr.

Vilniaus Karoliniškių muzikos mokyklos auklėtinių kolektyvai lapkričio 19 d. nuspalvins gražiausiomis muzikinėmis spalvomis. Skirtingi vokaliniai ir instrumentiniai ansambliai koncerte „Rudens vitražai“ klausytojams padovanos daugybę įvairių Lietuvos ir užsienio kompozitorių kūrinių. Nuo akordeonų iki bigbendo, nuo pučiamųjų iki folkloro – savo talentu džiuginantys jaunieji muzikai privers šypsotis ir tikrai neleis sušalti.

Vilniaus Jono Basanavičiaus progimnazijos jau penktus metus iš eilės organizuojamame Vilniaus miesto mokyklų jaunučių chorų festivalyje „Šviesa“ gruodžio 11 d. pasirodys net 500 mažųjų dalyvių iš bendrojo lavinimo mokyklų. Festivalis neatsitiktinai kasmet rengiamas tuo pačiu metu – mat gruodžio 13-ąją lietuviai nuo seno pradėdavo švęsti žiemos saulėgrįžą – šviesos užgimimo šventę.

Džiugu, kad daugelis chorų yra ištikimi festivalio dalyviai. Šis festivalis mokiniams – puiki galimybė susipažinti su scenos kultūra bei pajausti chorinio dainavimo teikiamus malonumus. „Tikime, kad, festivalyje pasisėmę gėrio, grožio, šviesos, tyro džiaugsmo, su meile skleisime jį aplinkiniams“, – sako festivalio rengėjai.

Gražia tradicija tapęs chorinio dainavimo mokyklos „Liepaitės“ koncertas visai šeimai „Kalėdinės giesmės“– artėjančių gražiausių metų švenčių pranašas. „Liepaitės“ – ne tik gilias tradicijas turintis choras ir muzikos mokykla. Tai gyvenimo būdas bei savitos šviesios ir teigiamos gerumo dvasios kupinas bendravimas.

1964 m. įkurtas mergaičių choras dėl savo meninės koncertinės raiškos labai greitai tapo vienu iš vaikų chorų judėjimo etalonų. Jų atliekama muzika – tai jaukus jaunųjų atlikėjų bendravimas su žiūrovais. Gruodžio 17 d. koncerte „Kalėdinės giesmės“ Vilniaus kongresų rūmų scenoje skambės Lietuvos ir užsienio kompozitorių kūriniai chorui bei gražiausios kalėdinės giesmės, kurios atneš šventinę šilumą, apgaubs muzikos jaukumu ir privers patikėti, kad stebuklų būna.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius