-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Liūdni slibinai“ koncertinį turą pradės su gedulingomis spalvomis

Antrus gyvavimo metus švęsianti grupė „Liūdni slibinai“ jau kitą savaitę ketina pradėti debiutinį albumą pristatantį turą po Lietuvą. Koncertinio turo metu grupė pristatys šešias naujas dainas, iš kurių keturios bus nuspalvintos gedulo spalva.
„Liūdni slibinai“
„Liūdni slibinai“ / Rasos Jonaitienės nuotr.

Grupės nariai teigia pajutę pečius užgulusią priešgimtadieninę depresiją, kuri natūraliai pakreipė meninių ieškojimų kryptį. Kaip teigia grupės „smegenys“ Vaidas Kublinskas: „Du kartus į tą pačią upę neįbrisi ir dukart tam pačiam žmogui rankos nepaspausi“.

„Liūdni slibinai“ rugsėjo 22–23 dienomis pradėsiantys koncertinį turą Panevėžio Muzikiniame teatre, Lietuvos klausytojams pristatys „lietuviškojo Svynio Todo“ – Kazio Binkio „Liūdną pasaką apie degtukus“. Tai bus edukacinis rokenrolas, skirtas išmokyti nežaisti su degtukais ir klausyti kačių.

Į grupės muzikinį repertuarą poeto Marcelijaus Martinaičio pavardė vėl bus įrašyta su Kukučio vardu. Istorija, kaip Kukutis džiaugėsi gyvas sulaukęs mirties muzikaliai skambės „Liūdnų slibinų“ scenoje. Taip pat bus pristatyta daina pagal poeto Sigito Gedos eilėraštį „Šuniukų vasara“. Eilėraštis – detektyvas bando ne tik išsiaiškinti, kas nutiko penktam iš penkių šuniukų, bet tuo pačiu atlieka ir visuomenę apšviečiančią misiją, pabrėždamas, jog negalima šuniukų atiduoti bet kam. Ketvirtoji gedulingos tematikos daina – pagal poeto Šarūno Banevičiaus tekstą sukurtas kūrinys pasakos apie nešvento Petro pasikorimą.

Koncertinis turas po Lietuvos miestus ir miestelius, pristatantis „Albumą, Raginantį Tautą“ pakvies atsigręžti į prigimtinį lietuviui liūdesį. Kaip teigia grupės vokalistas Dominykas Vaitiekūnas, „Dabar gali būti tikrai liūdna“.

„Liūdni slibinai“ rugsėjo–spalio mėnesiais surengs koncertus Vilniuje, Panevėžyje, Kaune, Pasvalyje, Klaipėdoje, Gargžduose, Joniškyje bei Šiauliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius