-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lotynų Amerikos kultūros dienos Vilnių užkrėtė temperamentinga dvasia

Pietų Amerikos vaizdai, spalvos, muzika ir atmosfera ketvirtadienio vakarą pasklido Vilniaus kino teatre „Forum Cinemas Vingis“, kur prasidėjo savaitę truksiančios Lotynų Amerikos kultūros dienos.
Lotynų Amerikos kultūros dienų atidarymo svečiai.
Lotynų Amerikos kultūros dienų atidarymo svečiai. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Jau septintą kartą lietuvišką rudenį praskaidrinantis festivalis žiūrovus pirmiausia pakvietė apžiūrėti Jurgio Didžiulio fotografijų parodos „Kolumbija – tai ne tik...“, kuri eksponuojama 5-ajame kino centro aukšte. Pamatę tolimą šalį čia gimusio ir augusio muzikanto akimis, vakaro svečiai toliau gėrėtis Lotynų Amerikos vaizdais persikėlė į kino salę.
J.Didžiulis į publiką kreipėsi, rankose brazdindamas gitarą ir koja mušdamas ritmą.

„Pietų Amerikoje visi, vos išgirdę muzikos garsus, pradeda judėti – tai mūsų genuose. Vakariečiai tuo stebisi, galbūt galvoja, kad tai – primityvu, bet tokie jau mes esame“, – šypsodamasis laisvai su žiūrovais bendravo muzikantas, atlikęs kelias dainas ir privertęs santūriuosius lietuvius ploti ir dainuoti kartu. Užsikrėtę laisvės dvasia, užgesus šviesoms žiūrovai vaizdais nukeliavo į Čilę.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Jurgis Didžiulis
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Jurgis Didžiulis

Festivalio organizatoriai atidarymo filmu pasirinko režisieriaus Andreso Wood biografinę muzikinę dramą „Violeta išėjo į dangų“. Emocinga kino juosta publiką supažindino su Čilės dainininke, rašytoja ir tikra nacionaline heroje Violeta Parra, vadinama šios šalies Edith Piaf. Stebėdami jos dramatišką gyvenimo istoriją ekrane, žiūrovai galėjo pajusti Pietų Amerikos dvasią ir išvysti Čilės kasdienybę.

Šiais metais Lotynų Amerikos kultūros dienos kino gerbėjams pristato septynis filmus, kuriuos bus galima pamatyti „Forum Cinemas Vingis“ kino teatre. Taip pat vilniečiai ir miesto svečiai skirtingose sostinės vietose galės pasiklausyti Lotynų Amerikos muzikos, pasiklausyti paskaitų ir dalyvauti diskusijose, apžiūrėti parodas ar dalyvauti Pietų Amerikos gėrimų ir patiekalų degustacijose.

Visą Lotynų Amerikos kultūros dienų programą galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius