Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lotynų Amerikos šėlsmas su ORKESTA MENDOZA ir Parranda Polar

Ar žinote, kas yra mambo muzika? O nuotaikingą kūrinį „Mambo No. 5”? Taip, jis yra mambo muzikos karaliaus ir šio stiliaus pradininko Pérez Prado vienas žymiausių darbų, kurį dar labiau išpopuliarino Lou Bega.
ORKESTA MENDOZA
ORKESTA MENDOZA / Organizatorių nuotr.

Žaisminga, gyvenimo džiaugsmu ir elegancija trykštanti Pérez Prado šeštojo – septintojo praeito amžiaus dešimtmečių muzika įkvėpė išskirtinį bigbendą „Orkesta Mendoza“, kuris prieš du metus sudrebino Lietuvą ir vėl sugrįžta tą padaryti, žadėdamas, jog maža nepasirodys. Ši viena įdomiausių šiandienos lotynų grupių yra žengusi dar toliau nei jų didysis mokytojas – „Orkesta Mendoza“ praturtino žanrą, įtraukdami daugiau gerą nuotaiką skleidžiančių muzikos spalvų ir pavadindami jį indie-mambo.

VIDEO: Video iš „Pirineos Sur “ festivalio

Grupės kūryboje verda galybė stilių: Meksikos mambo, psichodelinė cumbia, ranchero (tradicinė Meksikos muzika), merengue (šokių muzika, paplitusi Lotynų Amerikoje), rumba, džiazas ir indie rokas. Šis žanrų mišinys tapo klausytojų be galo mėgstama formule, kuri greitai peržengė Tuksono, JAV miesto, kuriame yra įsikūrusi „Orkesta Mendoza“, muzikos ribas. 2012 m. išleidę savo debiutinį albumą „Mambo Mexicano“, pradėjo gastroles po JAV ir Europą.

Per penkerius metus grupė surengė keliasdešimt koncertinių turų ir pasirodymų visame pasaulyje, o naujausias jų albumas „¡Vamos A Guarachar!“ „Rolling Stone“ žurnalo pripažintas geriausiu Lotynų Amerikos muzikos albumu, atvėrė jiems didžiausių ir prestižiškiausių festivalių duris. „Ideali grupė klubams, dabar atsiskleidė kaip ideali grupė festivaliams“, taip apie grupę atsiliepė „Financial Time“ po pasirodymo WOMAD muzikos festivalyje Jungtinėje Karalystėje. WOMAD tai tarptautinis meno ir muzikos festivalis, vienas svarbiausių pasaulio muzikos renginių, kurio vienas iš įkūrėjų žymus britų muzikantas Peter Gabriel.

VIDEO: Video iš „Pirineos Sur “ festivalio

2009 m. įkurto „Orkesta Mendoza“ bigbendo pagrindą sudaro jo įkūrėjas Sergio Mendoza (vokalas, gitara, klavišiniai instrumentai), Salvador Duran (vokalas, marakasai), Sean Rogers (bosinė gitara, vokalas), Marco Rosano (saksofonas, trombonas, klarnetas, akordeonas ir klavišiniai), Raul Marques (trimitas, gitara, vokalas), Jaime Peters (mušamieji) bei kiti prie pasirodymų prisijungiantys muzikantai, kurių skaičius gali išsiplėsti net iki kelių dešimčių.

Pérez Prado ir „Chico Che y La Crisis“ įkvėpto indie–mambo orkestro kūryba – tai nežemiška skirtingų laikotarpių bei regionų muzikos sintezė. Nors daugelis grupės naudojamų elementų yra atėję iš tradicinių šaltinių – Meksikos Sonoros mariachi ansamblių bei karšto Kubos mambo – tačiau koncertuose galima išgirsti ir visai kitokio stiliaus kūrinių ar žymių koverių. Pavydėtinas susiderinimas ir unikali instrumentuotė dovanoja itin gyvą, ilgam ant kojų išlaikantį garsą, padailintą nostalgišku pėdsaku.

Kinematografiškos „Orkesta Mendoza“ muzikos šventės visuomet pasižymi veržlumu, entuziastingu vokalu ir šventinio vakarėlio nuotaika. Grupės narių kuriama alchemija, nepriekaištingas požiūris į mambo bei cumbia garsus yra sunkiai nusakomas žodžiais, tad jei niekuomet nematėte „Orkesta Mendoza“ pasirodymų, išduosime, kad tai primena kelionę į kitą laikmetį. Išvaizdžių ir stilingų vyrukų, pasipuošusių puikiai tinkančiais kostiumais, koncertai yra lydimi laimingos iki paskutinio prakaito šėlstančios žmonių minios, kurioje drąsiai pradedama šokti net su nepažįstamaisiais.

Negana to – koncerte Vilniuje drauge pasirodys smagiausia ir vienintelė cumbia grojanti Lietuvos grupė „Parranda Polar“. Pozityvia energija užkrečianti trijulė debiutiniu albumu „Mucho Frio“ (2017 m.) įrodė, kad jų muzika gali sėkmingai papasakoti apie karštį, kokio lietuviškas klimatas dar nematė. Jei jums karšta, darosi sunku nešokti ir nesišypsoti, tai reiškia, kad netoliese groja „Parranda Polar“. Šie vyrukai, į pagalbą pasitelkę armoniką, perkusiją, bosą ir balsus, net niūriausią lietuviškos vasaros orą pakeis smagiu nuotykiu šokio ritme. Tad jūsų laukia įsimintini vakarėliai rugpjūčio 17 d. Kaune, rugpjūčio 18 d. Vilkaviškyje, rugpjūčio 19 d. Palangoje ir rugpjūčio 20 d. Vilniuje, kurių tikrai maža nepasirodys!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius