-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Luvre atidaryta islamo meno paroda

Paryžiuje veikiantis Luvro muziejus atidarė naują, islamo menui skirtą ekspoziciją, kurios eksponatai buvo renkami dešimtmetį ir kainavo beveik 100 mln. eurų (345 mln. litų), tačiau šis projektas buvo įgyvendintas smarkiai padidėjus įtampai tarp Vakarų šalių ir musulmonų pasaulio, pranešama Didžiosios Britanijos nacionalinio transliuotojo BBC tinklalapyje.
Islamo meno paroda Luvre:  Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as ir jo draugė Valerie Trierweiler klausosi pasakojimo
Islamo meno paroda Luvre: Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as ir jo draugė Valerie Trierweiler klausosi pasakojimo. / „Scanpix“ nuotr.

Naujoji ekspozicija laikoma reikšmingiausiu ir labiausiai inovatyviu architektūriniu Luvro išplėtimu nuo 1989 metų, kai muziejuje buvo atidaryta stiklinė piramidė, sukurta kinų kilmės amerikiečio architekto I.M.Pei.

Šį savaitgalį atsidarantis naujasis Islamo meno skyrius, įkurdintas XIX amžiuje architekto Louiso Visconti  įrengtame neoklasikiniame Luvro rūmų kieme, uždengtame banguojančiu stiklo ir metalo stogu, panašiu į skraidantį kilimą. Ten sukaupti eksponatai laikomi didžiausia ir reikšmingiausia islamo meno kolekcija Europoje.

Naujas muziejaus skyrius vertinamas iš esmės palankiai, tačiau jis atsidarė tuo metu, kai Vakarų ir musulmonų šalių santykiai yra labai įtempti.

Galerijos, kurią iš dalies finansavo Prancūzijos vyriausybė, atidarymu pažymima Paryžiaus misija būti lyderiu mezgant santykius su arabų pasauliu ir Artimaisiais Rytais visose srityse – pradedant kultūra, baigiant politika.

Didžiausias naujosios ekspozicijos donoras yra Saudo Arabijos princas Waleedas Bin Talalas; jo paaukoti 17 mln. eurų (58,7 mln. litų) labai prisidėjo prieš šio projekto realizavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius