-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mados infekcijoje“ – paskaitos apie madą

Antrąją festivalio „Mados infekcija“ dieną, kovo 21-ąją, šeštadienį sostinės Šiuolaikinio meno centre tradiciškai bus rengiami seminarai madai aktualiais klausimais. Trimis skirtingomis temomis savo patirtimi dalinsis pranešėjai iš užsienio, o žiūrovai juose galės apsilankyti nemokamai.
Martina Glomb
Martina Glomb / Organizatorių archyvo nuotr
Temos: 1 Mada

Apie Westwood kūrybos metodus

Pirmąjį pranešimą ŠMC „Kino salėje“ šeštadienį 10 val. ryto skaitys viešnia iš Vokietijos Martina Glomb, dirbusi su grasiąja dizainere Vivienne Westwood. 1989 metais baigusi studijas M. Glomb pradėjo dirbti ekstravagantiškosios kūrėjos V. Westwood studijoje Londone. Po aštuonių metų ji pradėjo vadovauti V. Westwood priklausančiai jaunimo linijai „Anglomania“ ir tapo „Red Label“ produktų linijos meno direktore.

Nuo 2001 metų M. Glomb dėsto Hamburgo JAK mados akademijoje ir Karališkajame menų koledže Londone. Be to, dirba laisvai samdoma dizainere. Mados dizaino profesorė, dėstytoja, dizainerė ir konsultantė M. Glomb „Mados infekcijos“ metu skaitys paskaitą apie garsiosios britų dizainerės V. Westwood kūrybos metodus.

Dizainerė Sakina M‘sa apie mados etikos filosofiją

Antrajame ŠMC aukšte esančioje „Kino salėje“ nuo vidurdienio (12 val.) savo patirtimi mados pasaulyje dalinsis iš Prancūzijai priklausančių Komorų salų kilusi drabužių kūrėja Sakina M‘sa. Dizainerės kūryba vaizduoja nuoširdų ir asmenišką, pilną simbolių savo gyvenimo istorijos atspindį. Dizainerės stilius apibūdinamas kaip ypač sodrus, poetiškas; savo kūryboje ji žaidžia įvairiais būdais: tekstile, geografija ir literatūra.

Kūrėjai priklauso natūraliu būdu medžiagą pasendinančios technologijos patentas. S. M‘sos apdovanojimų kolekcijoje – Prancūzijos miesto Saint Etienne dizaino bienalės pagrindinis prizas, Prancūzijos fondo prizas, apdovanojimas už kūrybą nuo Paryžiaus miesto ir daugelis kitų.

Festivalyje „Mados infekcija“ dizainerė pristatys naujausią savo 2009-2010 metų rudens/žiemos kolekciją „Optimism joy“, o šeštadienio popietę S. M‘sa ketina diskutuoti apie mados etikos svarbą prabangos ir grožio kontekste.

Akinių nuo saulės tendencijos

Pusę trijų prasidės trečiojo šiųmetinės „Mados infekcijos“ pranešėjo – svečio iš Italijos Alessandro Magnabosco – seminaras. Kompanijos „Ray Ban“ kvietimu į Lietuvą atvykstantis pranešėjas skaitys paskaitą apie „Ray Ban“ istoriją ir pristatys naujausią akinių nuo saulės kolekciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius